Aarogya Setu: Det här är appen som den indiska regeringen vill att du ska använda för COVID-19-kontaktspårning

Aaroya Setu app, hur man laddar ner Aaroya Setu app, Aaroya Setu coronavirus spårnings app, Aaroya Setu, covid 19 tracking app, hur man spårar coronavirus, coronavirus tracking app, hur man laddar ner AaroyaSetu Regeringens Aarogya Setu COVID-19 spårningsapp kan kontrollera om kan få coronavirus

Indiens regering har arbetat med en spårningsapp för coronavirus i över en vecka nu. Appen är nu äntligen tillgänglig på iOS- och Android-plattformar. För att komma ihåg kallades det tidigare Corona Kavach men nu är det officiella namnet Aarogya Setu.

Aarogya Setu är utvecklad av National Informatics Center. Med den här applikationen vill den indiska regeringen hjälpa till att ansluta viktiga hälso- och sjukvårdstjänster med folket medan Indien är under avstängning fram till 14 april. ut till och informera användarna av appen om risker, bästa praxis och relevanta råd angående inneslutningen av COVID-19, ”noterade appbeskrivningen.

Aarogya Setu använder din plats såväl som Bluetooth-data för att meddela när du är nära en person som är under karantän eller testad positiv. För att använda applikationen, gå först till Apple App Store eller Google Play store och ladda ner den. Se till att ansluta din smartphone till ett stabilt WiFi-nätverk innan du startar nedladdningsprocessen.

Efter att appen har installerats i telefonen öppnar du den och ställer in platsdelning till “Tillåt”. Du måste också aktivera Bluetooth- och GPS-alternativet för att appen ska fungera effektivt. Appen Aarogya Setu finns på 11 indiska språk inklusive engelska.

LÄS OCH: COVID-19-spårare för Indien: Använd dessa coronavirus-spårare för att kontrollera Indien-uppdateringar

Aarogya Setu-appen varnar om någon du har kommit i närheten av, till och med omedvetet, testar COVID-19 positivt. Dessutom ger appen också instruktioner om hur man isolerar sig själv och vad man ska göra om du utvecklar symtom som kan behöva medicinsk hjälp.

Intressant nog rekommenderar Apple nu användare att ladda ner Aarogya Setu-appen på sina iPhones. I själva verket har appen varit framträdande på App Stores första sida som en del av public service-meddelandet.

Kan du få coronavirus?  Den indiska regeringen lanserar AarogyaSetu-appen för att hitta om du är säker eller inte Så här använder du Aarogya Setu-appen: Steg för steg-guide

Hur man använder Aarogya Setu-appen

Ladda ner och installera först appen på din Android- eller iOS-telefon

För det andra öppnar du appen och tillåter platsdelning. Läs allt som appen kan göra.

Välj ditt språk

Klicka på Registrera dig nu

Appen visar sedan användarvillkoren och policysidan. Det nämns att Aarogya Setu-appen använder enhetsplats, Bluetooth och datadelning. Det föreslås att du alltid har platsdelning och Bluetooth-alternativ på. Med hjälp av Bluetooth övervakar appen din smartphones närhet till en annan mobil enhet. Appen noterar också att dina uppgifter endast kommer att delas med Indiens regering. Appen tillåter inte att ditt namn och nummer avslöjas för allmänheten när som helst.

Om du godkänner dessa policyer klickar du på Jag godkänner alternativet och aktiverar alternativet plats och Bluetooth-delning.

Du måste då ange ditt mobilnummer och OTP som du får på det angivna telefonnumret.

Ange personliga uppgifter som fullständigt namn, ålder, yrke, länder som har rest under de senaste 30 dagarna

Aarogya Setu-appen visar sedan om du är säker eller ska självisolera dig och nå hälsoexperter.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button