8 kurser att ta för att göra ett steg i digital marknadsföring

Digital marknadsföring är den snabbt växande aspekten av marknadsföring som involverar allt med ett digitalt element. Det inkluderar arbete i sociala medier, e-postmarknadsföring, sökmotoroptimering (SEO) och digital reklam. Om du vill flytta din marknadsföringskarriär framåt eller till och med komma in i marknadsföring från något annat område, är det en utmärkt karriär att få kompetens inom disciplinens digitala element. Ännu bättre, du behöver inte gå tillbaka till college eller handelshögskola för att göra det. Det finns gott om kvalitetskurser i dessa ämnen tillgängliga online.

“Digital marknadsföring omfattar alla typer av marknadsföring som involverar en internetaktiverad enhet och relaterad teknik för att leverera reklam, meddelanden, innehåll och kommunikation för att engagera nya eller befintliga målgrupper, med målet att bygga affärsvärde”, säger Heidi Cohen, Chief Content Officer i Handlingsbar marknadsföringsguide.

Att hålla sig uppdaterad inom digital marknadsföring kan vara utmanande eftersom det rör sig lika snabbt som teknik. Som ett exempel exploderar e-postmarknadsföring med produkter som Salesforce Pardot (Besök webbplats på Pardot), som låter företag skicka automatiserade meddelanden om en nyhetsbrevmottagare inte öppnar e-post eller om en konsument överger en e-handelsvagn som innehåller produkter. Dessa möjligheter förstärks av artificiell intelligens (AI) och dataanalys för att hjälpa dig att bättre förstå dina marknadsföringsdata och skapa närmare relationer med kunder och kunder.

Onlineinlärningswebbplatser, som Coursera, LinkedIn Learning, Udemy och till och med YouTube, har massor av webbkurser tillgängliga som lär dig vad du behöver veta för din nästa digitala marknadsföringsroll. Här är några rekommendationer för några kurser att ta.

Annons

1. Introduktion till digital marknadsföring

För en introduktion till digital marknadsföring, prova att ta kursen “Bli en digital marknadsförare.” Du lär dig hur du integrerar sökning, video, sociala medier, e-postmarknadsföring och visningsannonsering i dina marknadsföringsinsatser. Du får också en introduktion till Google Analytics (GA) och leadgenerering, vilket är processen att locka nya kunder.

Den här kursen introducerar dig inte bara till dessa aspekter av digital marknadsföring utan ger dig också en nybörjars glimt av hur de fungerar. Detta inkluderar saker som auktionsprocessen för att betala för viktiga nämnder för marknadsföringsnyckelord, hur teknik möjliggör automatisering i marknadsföring och hur integrering av data från marknadsföringskampanjer kan hjälpa andra aspekter av verksamheten.

Besök webbplatsen på Google Analytics

Se det

3. E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring innebär att man skickar prenumeranter, erbjudanden och kommunikation om produktutbud och skickar ut schemalagda sprängningar av marknadsföringsmeddelanden. För att lära dig vad du behöver veta inom e-postmarknadsföring för din nästa roll rekommenderar Marcinuk att du tar klassen “Hantera e-postmarknadsföringslistor och kampanjer” på LinkedIn Learning. Det lärs ut av Megan Adam, en socialmediestrateg.

“Den här kursen lär dig hur du bygger ut din abonnentbas, håller dig fokuserad och hanterar e-post på lång sikt”, säger Marcinuk. Den är idealisk för användare som behöver mellanliggande utbildning utöver att bara förstå de grundläggande funktionerna i en produkt som Mailchimp.

Kursen hjälper dig att bestämma vilken e-postmarknadsföringsplattform du ska använda, hur du skapar en e-postlista och hur du optimerar dina e-postkampanjer. Det täcker också automatisering av e-postmarknadsföring och hur man utför A / B-testning, som låter dig skicka ut två versioner av ett e-postmeddelande för att se vilken som är effektivare för en viss publik. Detta kan översättas till fler svar eller öppnade meddelanden.

$ 10,00 på Mail Chimp

Kolla pris

4. Integrerad marknadsföring

Ett marknadsföringsområde som kallas “integrerad marknadsföring” förenar flera områden, inklusive reklam, PR (PR) och direktmarknadsföring – både ur ett strategiskt och tekniskt perspektiv. För att förbereda sig för denna aspekt av digital marknadsföring rekommenderar Marcinuk kursen “Integrated Marketing Communications: Advertising, PR, Digital Marketing, and More” på Coursera.

Kursen ges av marknadsföringsprofessor Eda Sayin från IE Business School, som består av tre utbildningsinstitutioner: University of Chicago Booth School of Business; Brown University i Providence, Rhode Island; och Singapore Management University. Kursen behandlar hur man kombinerar flera områden som PR, SEO och sociala medier i dina marknadsföringsplaner.

Integrerad marknadsföringskommunikation är en del av en holistisk marknadsföringsstrategi, enligt Marcinuk. “Bara att göra reklam eller bara göra PR, utan att de pratar med varandra, utan ett större mål i åtanke, eller [without] anpassa dina affärsmål, kommer inte att få samma resultat utan en integrerad tänkesätt, säger Marcinuk.

5. SEO-färdigheter

SEO är ett viktigt sätt att skapa länkar och öka din trafik för dina webbplatser. För att få mer kunskap om SEO rekommenderar vi att du tar kursen “Bli en SEO-expert” på LinkedIn Learning. Du får lära dig mer om SEO-grunder, sökordsstrategi och skillnaden i SEO lokalt kontra internationellt.

Förutom dess förhållande till e-postmarknadsföring är en viktig sak att studera angående SEO sökintensiva. “Det är bra att rangordna efter nyckelord som du borde ranka efter, men vi måste fråga varför? Är det ett fåfängsmätvärde att tillfredsställa människor i C-sviten?” Frågade Marcinuk.

6. Innehållsmarknadsföring

Ett växande område med digital marknadsföring är innehållsmarknadsföring, där varumärken blir publicister av artiklar, infografik, podcasts och videor. Du kan välja viktiga kurser att ta inom detta område som en del av LinkedIn Learning’s “Become a Content Marketer” -program. “Inlärningsvägen” eller kursserien innehåller en introduktionskurs som heter “Content Marketing Foundations.” Det finns också introduktioner till bloggning, nyhetsbrev och podcasting.

Förutom denna kurs rekommenderar Marcinuk “Content Marketing and Certification Course” från HubSpot Academy. HubSpot erbjuder också en marknadsföringsplattform för automatisering och e-postmarknadsföring. Kursen behandlar hur man bygger ett ramverk för skapande av innehåll, genererar innehållsidéer och mäter ditt innehåll. Marcinuk säger att företag måste veta när man ska investera i en del innehåll, hur man ramar in det och hur man bygger det på ett skalbart sätt.

50,00 per månad på HubSpot

Kolla pris

7. Röstmarknadsföring

En växande del av digitala involverar röst, där du försöker attrahera publikens uppmärksamhet med hjälp av en röstbaserad enhet, noterade Cohen. Amazons Alexa och Apples Siri är en del av detta växande utrymme, och dessa produkter kommer att spela en roll i röstsökmarknadsföring, enligt Cohen. För att lära dig mer om detta ämne, gå kursen “Voice Search Marketing” på LinkedIn Learning.

John Jantsch, en marknadsföringskonsult och författare till “Duct Tape Marketing”, undervisar klassen. Du lär dig hur du söker efter produkter på datorer, telefoner och TV-apparater som hjälper marknadsförare att hitta kunder. Det täcker också bakgrunden till hur röstsökning används.

Vidare läsning

Affärsrecensioner

Affärens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button