70% av världen kommer att ha smartphones senast 2020, säger Ericssons mobilitetsrapport

Ericsson Mobility Report, Smartphone-tillväxt, smartphone-andel Ericsson Mobility Report säger att 90 procent av världen kommer att täckas av mobilt bredbandsnät till 2020

Om vi ​​inte visste det redan har den nya Ericsson Mobility Report förstärkt trenden att avancerad mobilteknologi 2020 kommer att vara vanligt runt om i världen. Rapporten säger att smarttelefonabonnemang kommer att mer än fördubblas och nå 6,1 miljarder, det vill säga cirka 70 procent av världens befolkning på smartphones. Tack och lov kommer 90 procent av världen att täckas av mobilt bredbandsnät då.

Intressant nog visar rapporten att även om tillväxten på mogna marknader kommer från ett ökande antal enheter per person, i utvecklingsregioner, kommer den att drivas av en uppsving av nya abonnenter. I slutet av 2020 kommer nästan 80% av smarttelefonprenumerationerna att komma från Asien och Stillahavsområdet, Mellanöstern och Afrika.

Detta innebär ett enormt hopp i dataanvändning, med smartphones som står för 80 procent av all mobil datatrafik. Den genomsnittliga månatliga dataanvändningen per smartphone i Nordamerika kommer att öka från 2,4 GB idag till 14 GB till 2020.

Rima Qureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Officer, Ericsson, säger att denna enorma tillväxt inom avancerad mobilteknik och dataanvändning, som drivs av en kraftig ökning av mobilanslutning och smartphoneupptagning, kommer att få dagens stora datarevolution att kännas som ankomsten av en diskett . ”Vi ser potentialen för massomvandling, vilket ger en mängd möjligheter för teleoperatörer och andra att fånga nya intäktsströmmar. Men det kräver också större fokus på kostnadseffektiv leverans och öppenhet för nya affärsmodeller för att konkurrera och förbli effektiva. ”

Höjdpunkterna i rapporten är nedan:

Det totala antalet mobilabonnemang under första kvartalet 2015 var cirka 7,2 miljarder, inklusive 108 miljoner nya abonnemang. Indien växte mest (följt av Kina) när det gäller nettotillskott (+26 miljoner) mobilabonnenter.

Smartphone-prenumerationer är inställda på mer än dubbelt så mycket som 2020. Vid den här tiden kommer 70 procent av världens befolkning att ha en smartphone. År 2020 kommer det att finnas 26 miljarder anslutna enheter.

Skärmstorlek betyder: Tablet-användare spenderar 50 procent mer tid på att titta på videor online än genomsnittliga mobila bredbandsanvändare.

Sportens digitala signaturer: visar att realtidsvisning, delningsresultat och sociala nätverk har blivit en integrerad del av sportevenemang, vilket skapar en blandning av verkliga och virtuella upplevelser.

Utöver genomsnittlig dataförbrukning: användare av tunga data konsumerar 20 gånger mer video än genomsnittet. År 2020 kommer 80 procent av mobildatatrafiken att vara från smartphones.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button