6K Panasonic Lumix DC-S1H Target Cinematographers

6K Panasonic Lumix DC-S1H Target Cinematographers

Panasonic Lumix DC-S1H, som retades tidigare i Är, Àr nu officiell. Det Àr en spegelfri kamera i full ram med en videocentrerad verktygssats och Àr den första vi har sett med fullbild, 6K-upplösning. Det Àr ocksÄ skickligt som en stillbildsspelare, med 24MP upplösning, Raw-tagning och en stabiliserad bildsensor.

Vi har sett denna karossdesign tidigare; Panasonic slĂ€ppte en 24MP helskĂ€rmsmodell det senaste Ă„ret, S1. S1H delar samma grundlĂ€ggande design, men det finns vissa skillnader hĂ€r och dĂ€r – S1H har dubbla SDXC-kortplatser, till exempel i stĂ€llet för XQD / SDXC-konfigurationen som anvĂ€nds av S1 och S1R, och S1Hs bakre LCD har en ljusare bakgrundsbelysning för bĂ€ttre synlighet vid fotografering pĂ„ plats.

24MP-sensor för 6K-video

S1H har samma upplösning som S1, men de tvĂ„ kamerorna anvĂ€nder olika bildsensorer. S1H: s bildkamera Ă€r instĂ€lld för video och lĂ€ser upp tillrĂ€ckligt snabbt för att fĂ„nga 6K-video vid 24 bilder per sekund med bildförhĂ„llandet 3: 2 – i huvudsak hela sensorn. Video komprimeras med HEVC (H.265) med 200 Mbps 10-bitars 4: 2: 0 LongGOP-kvalitet. Om du vill trycka pĂ„ 30 bilder per sekund kan du göra det med en liten sensorgrop och en minskning av upplösningen till 5,4 K.

Video fÄngas oftare klockan 16: 9, och S1H har mÄnga olika upplösningsalternativ dÀr. Du kan gÄ med full bildbredd vid 5,9 K, 4K DCI eller 4K UHD, med 24 och 30 fps-inspelningsalternativ tillgÀngliga. Kameran kan ocksÄ skjuta 4K till 60 fps, men beskÀr sensorn ner till ett Super35mm-omrÄde för att göra det. Det finns ocksÄ 1080p-inspelning, upp till 120 fps, med antingen full-frame eller Super35mm-bredd.

Det finns ett antal fÀrgprofiler tillgÀngliga, inklusive det platta V-Log / V-Gamma-utseendet, och HLG för enklare HDR-gradering. Du har cirka 14 stopp av dynamiskt omfÄng att arbeta med. Sensorn har ocksÄ en Dual Native ISO-design för att minska buller vid inspelning med högre kÀnslighet.

Nya linser

Panasonic Lumix S Pro 24-70mm F2.8

S1H fungerar med L-monterade linser, som för nÀrvarande sÀljs av Leica, Sigma, liksom Panasonic sjÀlv. Tillsammans med S1H tillkÀnnager Panasonic en förstklassig zoom, Lumix S Pro 24-70mm F2.8. Den har en all-vÀderbyggnad, precis som S1H-karossen, autofokus med dubbla enheter och en manuell fokuskoppling. Den skickas i oktober för 2 199,99 dollar.

Panasonic fortsÀtter ocksÄ att stödja sitt Micro Four Thirds-system. Det har tillkÀnnagivits en uppdatering av en Àldre lins med förbÀttrad byggnad och snabbare, tystare fokusmotor. Panasonic Leica DG Summilux 25mm F1.4 II ASPH. Àr inte kompatibel med S1H och andra L-monterade kameror, men Àr ett vÀlkommet alternativ för Micro Four Thirds-Àgare. Det kommer att sÀljas i oktober för $ 699,99.

Gör Stills ocksÄ

Kameran lovar ocksÄ att vara lika kapabel som S1 för stillbild. Den tar bilder i 14-bitars rÄ kvalitet och stöder multi-shot-inspelning för 96MP-utdata. Burst capture Àr tillgÀnglig vid 9 bilder per sekund med lÄst fokus eller vid 6 bilder per sekund nÀr du spÄrar motiv. Autofokussystemet Àr dock kontrastbaserat, sÄ det Àr inte vÄr bÀsta rekommendation för actionfotografering.

S1H Àr prissatt till en premie i vÀrlden av stillbildsavbildning, $ 3 999,99 som endast en kropp. Det Àr dock en relativt bra affÀr jÀmfört med avancerade biokameror. Den börjar skickas i slutet av september.