6 skÀl till att jag Àntligen vill ha en Apple Watch

6 skÀl till att jag Àntligen vill ha en Apple Watch

Jag har lÀnge ansett att Apple Watch Àr för tjock och tung för att vara av nÄgot intresse. Kasta in den korta batteritiden, hifalutin, lyxiga aspekten av det och en nÀra vÀns upplevelse med en exploderande Apple Watch 1, och jag trodde verkligen att jag skulle spendera flera hundra dollar pÄ en Apple-bÀrbar.

Åsikter

Men efter att ha sett Apple Watch Series 5 vill jag ha en. Det löser inte svÄrighetsproblemet, men det innehÄller nu tillrÀckligt med klockor och visselpipor för att jag pÄ allvar ska övervÀga att köpa en. NÄgra av dessa funktioner har redan dykt upp i tidigare modeller, men hela paketet Àr Àntligen pÄ en plats dÀr jag starkt skulle övervÀga att ta steget. HÀr Àr de funktioner som vÀcker mitt intresse.

Alltid pÄ display

Det kan verka mindre, men omedelbar tillgÄng till informationsdisplayen har sina fördelar, som nÀr du hÄller pÄ nÄgot som hindrar dig frÄn att lyfta upp armen.

Kompassfunktion

En av de saker du kan se med en blick pÄ Series 5 Àr din riktning, tack vare den nya inbyggda Compass-appen och dess urtavla komplikationer. Om en av klockans huvudpunkter Àr att rÀdda dig frÄn att behöva dra ut din iPhone, Àr en kompassfunktion nÄgot som enheten borde ha inkluderat för lÀnge sedan. Det visar ocksÄ lutning, latitud, longitud och aktuell höjd.

Apple Watch Series 5 Compass-app

Bullervarningar

Jag bor i New York City, vilket innebĂ€r att jag bombarderas med höga ljud flera gĂ„nger om dagen. Nu vet jag vanligtvis nĂ€r jag behöver plugga öronen, men den hĂ€r nya appen – som kommer med watchOS 6 – kommer att ge mig lite validering för det beslutet.

LivrÀddande funktioner

Bland de olika videor som Apple visade under sitt iPhone-evenemang den hÀr veckan var en med Apple Watch-Àgare som sa att de bÀrbara rÀddade sina liv. EKG-funktionen varnade dem för förmaksflimmer (AFib) eller falldetekteringsfunktionen kallad 911 för dem. Det var ganska rörligt och ett vÀldigt Apple-sÀtt att pÄminna dig om din egen dödlighet. Fall eller medicinska nödsituationer smyger sig utan varning, sÄ att ha ett automatiskt varningssystem pÄ min handled kan vara en verklig fördel. Och att kunna utföra ett EKG nÀr som helst Àr ganska smutsigt.

GPS och barometrisk höjdmÀtare

För cykelturer rÀcker det inte bara att veta hur lÀnge du trÀnar. Apple Watch: s GPS-stöd (liksom GLONASS, Galileo och QZSS) -stöd gör att du kan se exakt vart du har gÄtt och höjdmÀtaren lÄter dig veta hur mycket vertikal stigning och nedstigning du har tÀckt.

Som en som regelbundet trĂ€nar utan att se mycket fysisk förbĂ€ttring kan det vara att jag mĂ„ste fylla i mina “cirklar” för att tippa balansen. Och watchOS 6 kastar in en Aktivitetstrender-funktion, som kommer att berĂ€tta om du gör bĂ€ttre eller slackar.

Nu om bara Series 5 började pÄ $ 199 som Series 3 (Series 4 Àr inte lÀngre tillgÀnglig); istÀllet mÄste du betala minst $ 399 för Apples uppdaterade digitala klocka.