5G heminternet hÀnder inte förrÀn senare 2020, tyvÀrr

5G heminternet hÀnder inte förrÀn senare 2020, tyvÀrr

Det ser ut som att vi vÀntar lÀngre pÄ att 5G ska bli en konkurrenskraftig bredbandslösning för hemmet. The Verge noterade idag en Light Reading-berÀttelse som jag hade missat, dÀr Verizon-chef Ronan Dunne gör en stor lansering av 5G-heminternet till andra hÀlften av 2020.

Problemet verkar vara en brist pĂ„ millimetervĂ„g hemmodem, som jag nyligen har noterat saknas i aktion. År 2019 tillkĂ€nnagav Qualcomm en ny antennchipset, som verkligen kommer att hjĂ€lpa Verizon att strĂ€cka ut sin 5G-tĂ€ckning, men vi har inte sett nĂ„gra detaljhandelsenheter med det chipet Ă€n. Vi hoppades kunna se nĂ„gra pĂ„ Mobile World Congress i februari.

För nÀrvarande sÀger Verizon att det erbjuder trÄdlöst heminternet i fem stÀder, senast lade Chicago till en tidigare lista över Sacramento, Los Angeles, Houston och Indianapolis. Det erbjuder sin millimetervÄgs mobila 5G i 31 stÀder.

Kontrollerar vid 200 N Jefferson St och 601 W Jackson Blvd i Chicago, bÄda lÀgenhetsbyggnader dÀr jag vet att Verizon har 5G, det sa att jag kunde registrera mig men bara om jag har fönster som öppnas och vetter mot en viss riktning. Företaget sa att som en ny kund skulle jag fÄ service gratis i tre mÄnader och för $ 80 / mÄnad efter det.

Men företaget kanske bara tar nya kunder i Chicago. Kontroll vid 640 E Michigan St och 2024 Woodlawn Avenue i Indianapolis, 5701 Schumacher Lane och 3720 W Alabama St i Houston, 4305 Alla Rd i Marina Del Rey, Kalifornien, eller 39 Navy Street och 52 Zephyr Court i Venedig, Kalifornien – allt detta visas som omfattas av 5G pĂ„ Verizons kartor – företagets webbplats sa att 5G Home inte var tillgĂ€ngligt.

Nyheten blir vÀrre för mÀnniskor nÄgon annanstans som dör för bredbandskonkurrens; i Light Reading-berÀttelsen sÀger Dunne att det kan vara sÄ sent som 2027 innan Verizon tÀcker till och med 23 procent av den amerikanska befolkningen med 5G Home.

Det Ă€r mycket lĂ„ngsammare Ă€n Inseegos VD Dan Mondors uppskattning förra mĂ„naden av att vara “ganska vĂ€l tĂ€ckt” med 5G till 2023. Naturligtvis talade Mondor inte bara om Verizon.

T-Mobile till undsÀttning?

T-Mobile har ocksÄ pratat om att anvÀnda 5G heminternet som en av försÀljningsstÀllena för sin sammanslagning med Sprint. Medan T-Mobile inte har tillrÀckligt med bandbredd för att kunna erbjuda heminternet i sig, skulle det samlas med Sprint, men det skulle fÄ en stor mÀngd mellanspektrum som lÄter det erbjuda hemtjÀnst.

Som en del av koncentrationsansökningarna sa T-Mobile att det skulle ge trÄdlöst bredband till nÀstan 90 procent av den amerikanska befolkningen Är 2024, enligt Fierce Wireless.

Men T-Mobils sammanslagning Àr fortfarande fast vid domstolarna, och Sprint har sagt att det har sina egna problem att fÄ utrustning som kan komma Ät hela sitt spektrum just nu. FörmÄgan att anvÀnda Sprints hela spektrumportfölj Àr avgörande för T-Mobile som erbjuder prisvÀrd hemservice.