55 669 byar i Indien saknar mobiltäckning

Regeringen kommer att tillhandahålla mobilanslutning till 55 669 avtäckta byar över hela landet senast 2018. Enligt en tjänsteman från kommunikationsministeriet som en del av programmet Digital India kommer 55 669 byar som hittills inte har mobiltäckning att anslutas under 2014-18.

Tjänstemannen tillade att mobiltjänster till otäckta byar kommer att tillhandahållas på ett stegvis sätt med finansiering från samhällsomfattande tjänstefond (USOF). Han sa vidare att majoriteten av initiativen inom programmet Digital India kommer att genomföras inom de närmaste tre åren.

”Att tillhandahålla höghastighetsinternet och mobilanslutning över hela landet, tillhandahålla statliga tjänster online, främja elektronisk tillverkning och skapa jobb för ungdomar är några av regeringens prioriteringar inom programmet Digital India. Alla dessa initiativ pågår med definierade tidslinjer, tillade han. Regeringen har lagt optisk fiberkabel (OFC) i 23 604 gram panchayats fram till juli för att tillhandahålla höghastighets bredbandsanslutning under NOFN-projektet.

Målet var dock att bygga ut nätverket över 50 000 bypanchayats senast den 31 mars. Som en del av projektet kommer alla 2,5 lakh panchayats att vara anslutna till slutet av 2016. Det nationella optiska fibernätverket (NOFN) -projektet utformades 2011 och tidsfristen för att ansluta alla panchayats fastställdes i slutet av 2013, vilket sedan skjutits upp till september 2015 av UPA-regeringen.

NDA-regeringen reviderade tidslinjen för slutförandet av projektet och ändrade också namnet till BharatNet. För att påskynda arbetet tillsattes en kommitté under tidigare IT-sekreterare J Satyanarayana för att föreslå alternativ för snabbare genomförande.

Relaterade Artiklar

Back to top button