50 procent av iPhones kör redan iOS 13

Det kan finnas ett mycket bredare utbud av smartphones om du väljer Android, men en av nackdelarna är fragmentering och brist på uppdateringar av den senaste versionen av mobil OS. Apple har inget sådant problem med iPhones.

Som 9To5Mac rapporterar har det bara gått en månad sedan iOS 13 blev tillgänglig och ändå, som Apple klargör, kör 50 procent av alla aktiva iPhones redan den nya versionen. För iPhones som släppts de senaste fyra åren stiger siffran till 55 procent.

Det är en liknande situation för iPad och iPadOS, som lanserades den 24 september. Hittills har 33 procent av alla iPads redan använt det nya mobila operativsystemet, med siffran som steg till 41 procent för iPads som släppts under de senaste fyra åren. Det är viktigt att komma ihåg att iPads brukade köra iOS, men nu har sina egna separata operativsystem, vilket gör att iOS 13-antagande siffror ser ännu mer imponerande ut.

Vad detta tydligt visar är att om du behåller fullständig kontroll över de enheter som lanseras blir det mycket lättare att hålla dem alla uppdaterade, vilket har en positiv inverkan på både funktioner och säkerhet de åtnjuter. För Android-enheter är det inte upp till Google att lansera uppdateringar till alla enheter, eftersom det är småfrågan på de andra telefontillverkarna som fungerar som en blockerare av det. Google kan bara verkligen styra sina egna Pixel-serieuppdateringar, vilket blir en försäljningsargument.

iOS 13 startade inte utan problem, men Apple har slutat leverera en smidig, mycket polerad upplevelse med ett nytt utseende och sekretessfunktioner. Inte konstigt att det antas så snabbt av iPhone-ägare.

Relaterade Artiklar

Back to top button