5 saker du inte visste Gratis Wi-Fi kan göra för ditt företag

5 saker du inte visste Gratis Wi-Fi kan göra för ditt företag

I flera Är har ÄterförsÀljare som Panera Bread, Staples och Starbucks erbjudit gratis Wi-Fi till kunder i ett försök att fÄ dem att hÄlla sig kvar i sina butiker. Visst nog sÀger experter att erbjudande av data i butik ger viktiga fördelar för företag som de kanske inte tidigare haft. Detta inkluderar data frÄn jÀmförelseshopping som kunder gör i butiken eller information om personliga preferenser som de tillhandahÄller nÀr de loggar in pÄ en gratis Wi-Fi-tjÀnst. Men innan du börjar samla in data frÄn kundsessioner mÄste du ha ett anvÀndaravtal för att kunderna ska kunna spÄras.

“Reglerna Ă€r att du mĂ„ste vĂ€lja att spĂ„ras i butiken med din enhet”, sĂ€ger Greg Buzek, grundare och president för forskningsföretaget IHL Group. “Du kan inte spĂ„ras efter namn eller person om du inte vĂ€ljer att delta pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.”

Uppgifterna visar att du har goda chanser att lĂ„ta kunder vĂ€lja att tillhandahĂ„lla data via ett Wi-Fi-nĂ€tverk. Även om gratis allmĂ€n Wi-Fi kan utgöra sĂ€kerhetshot frĂ„n hackare, ansluter 81 procent av mĂ€nniskorna till dessa nĂ€tverk enligt en undersökningsrapport frĂ„n OWI Labs, en division av marknadsinformation och strategiföretaget One World Identity. OWI Labs hade samarbetat med Lucid för att undersöka individer i USA, Frankrike och Tyskland om deras anvĂ€ndning av offentliga Wi-Fi-nĂ€tverk. Enligt IHL Group planerar 58 procent av Ă„terförsĂ€ljarna dessutom att anvĂ€nda Wi-Fi i butiken för att spĂ„ra kunder och ge en personlig upplevelse.

“Wi-Fi Ă€r ganska mycket en nödvĂ€ndighet vid denna tidpunkt”, sĂ€ger Dan Rasmussen, Senior Vice President for Enterprise Business pĂ„ Hughes Network Systems, som erbjuder utrustning som brandvĂ€ggar och Wi-Fi-Ă„tkomstpunkter. “Om jag ska gĂ„ in i en anlĂ€ggning kommer jag att anta att Wi-Fi finns dĂ€r.”

Det finns vĂ€rdefull information som Ă„terförsĂ€ljare kan fĂ„ genom att samla in analys frĂ„n kundernas Wi-Fi-anslutningar. ÅterförsĂ€ljare kan krĂ€va data för bĂ„de deras mursten- och mortelverksamhet samt deras e-handelsverksamhet. HĂ€r utforskar vi fem saker som Ă„terförsĂ€ljare kanske inte vet att de kan fĂ„ ut av gratis Wi-Fi.

Annons

1. Anpassa erbjudanden baserat pÄ kundens intresse

FrÄn trafikmönstren i en butik som erhÄllits genom Wi-Fi-analys kan ÄterförsÀljare skicka kuponger via e-post, sms eller en butiks mobilapplikation, baserat pÄ kundernas preferenser. Dessutom kan du skicka kupongerbjudanden till kunder som reser ner i produktgÄngen jÀmfört med brödgÄngen.

“Du kan se beteendet hos enskilda kunder nĂ€r de gĂ„r igenom butiken”, sa Buzek. “Sedan, baserat pĂ„ det, kan du ge dem incitament att gĂ„ igenom en annan rad eller en annan fil vid framtida resor.”

Genom att anvÀnda Wi-Fi-analys kan du ocksÄ erbjuda kundbelöningar baserat pÄ de produkter en kund tittar pÄ i en butik. Belöningarna kan skickas i realtid eller vid ett senare tillfÀlle, noterade Buzek. Geolokaliseringsdata frÄn en telefons GPS-funktionalitet spelar ocksÄ en roll i denna funktion.

NÀr kunder loggar in pÄ Wi-Fi med hjÀlp av referenser för sociala medier kan ÄterförsÀljaren samla in demografisk information, till exempel om de Àr mÀn eller kvinnor och vad deras shoppingmönster Àr. Detta gÀller sÀrskilt om kunden laddar ner ÄterförsÀljarens app, noterade Rasmussen. NÀr en ÄterförsÀljare lÀr sig om kundens preferenser kan butiken trycka pÄ en rabatt och tacka beskyddaren för att ha köpt sin tionde grande caffe Latte i mÄnaden, sa Rasmussen.

“Jag kan ge kunden en snabb annons som ger rabatt,” sa Rasmussen. ”Det Ă€r det engagemanget som Ă€r den heliga gralen av vad mĂ€nniskor letar efter, för nu vet jag exakt vad [the customer] har gjort. Jag har belönat beteendet och jag fĂ„r det [the shopper] in i etableringen pĂ„ en repeterbar bas baserad pĂ„ lojalitet. ”

2. Omprisprodukter baserade pÄ kundjÀmförelser

En viktig uppgift för vilken kunder i butiker anvĂ€nder gratis Wi-Fi Ă€r att jĂ€mföra butiker för produkter. ÅterförsĂ€ljare kan spĂ„ra de webbplatser som kunderna besöker och kan jĂ€mföra priserna för produkter pĂ„ dessa webbplatser med vad de har i butiken. Om kunderna gĂ„r till Best Buy för att handla externa hĂ„rddiskar eller trĂ„dlösa routrar, till exempel Asus ROG Rapture GT-AC5300, kan de logga in pĂ„ gratis Wi-Fi och jĂ€mförelse hos andra Ă„terförsĂ€ljare, till exempel Amazon. ÅterförsĂ€ljaren kan se vilka webbsidor kunderna besöker, hur lĂ€nge de stannar pĂ„ dessa webbsidor och vilka priser deras nĂ€rmaste konkurrenter erbjuder. Butikerna kan sedan justera sina prissĂ€ttningsstrategier i enlighet med detta. Dessa data Ă€r inte bara vĂ€rdefulla för pĂ„gĂ„ende marknadsföringskampanjer, men över tiden hjĂ€lper denna synlighet ocksĂ„ Ă„terförsĂ€ljare att bĂ€ttre förstĂ„ det fluktuerande förhĂ„llandet mellan prissĂ€ttning och lojalitet.

“Vad de kan göra Ă€r att bĂ€ttre isolera vem kunderna Ă€r som Ă€r lojala mot dem, och de kunder som bara Ă€r prisorienterade eller mycket priskĂ€nsliga”, sa Buzek. “Det kommer att finnas en viss del av befolkningen som bara kommer att gĂ„ till det bĂ€sta priset. De kommer in och stĂ€ller alla frĂ„gor och köper den nĂ„gon annanstans. Sedan finns det andra som kĂ€nner sig skyldiga att komma in och frĂ„ga alla frĂ„gorna och inte köpa den frĂ„n dig. ”

$ 349,99 pÄ Amazon

Se det

3. SpÄra butikens trafikmönster

Genom att anvĂ€nda smarta analyser för att övervaka kundernas gratis Wi-Fi-aktivitet kan du fĂ„ en kĂ€nsla av vad marknadsförare kallar “uppehĂ„llstid”. Det Ă€r hĂ€r butiksoperatörer anvĂ€nder trafikanalys (ofta Ă€ganderĂ€tt till specifika nĂ€tverksövervakning eller WiFi-marknadsföringsverktyg) för att se hur lĂ€nge kunder dröjer kvar i en viss del av en butik. Om du till exempel har en slutkapseldisplay av hudkrĂ€m i slutet av en gĂ„ng, kan du fĂ„ information om huruvida kunder har köpt hudkrĂ€m efter att de dröjer kvar i det omrĂ„det.

Dessa data hjÀlper dig att utvÀrdera effektiviteten hos butiksdisplayer. Du kan ocksÄ jÀmföra uppehÄllstid i en viss gÄng med den typ av produkter som kunderna kan lÀgga i sin kundvagn.

“Dwell time tenderar att vara mer vĂ€rdefullt för butiker [than coffee shops]”, Förklarade Rasmussen.” Till exempel kan kunder i en medelstor Ă„terförsĂ€ljare komma in och blĂ€ddra en stund. Det kan finnas en mekanism för att skicka dem en kupong eller ett specialerbjudande efter en viss tid i butiken för att stimulera ett köp. “

ÅterförsĂ€ljare kan anvĂ€nda vĂ€rmekartor för att visa var kunderna bor. En vĂ€rmekarta Ă€r en grafisk representation dĂ€r fĂ€rger illustrerar de vĂ€rden som studeras. Dessa kartor kan hĂ€mta data frĂ„n kundens Wi-Fi-aktivitet. Även om endast 21 procent av Ă„terförsĂ€ljarna anvĂ€nder vĂ€rmekartor nu, planerar 51 procent att anvĂ€nda dem inom de nĂ€rmaste tvĂ„ Ă„ren, enligt IHL Group. Att spĂ„ra butikstrafikmönster med Wi-Fi Ă€r en platsbaserad marknadsföringsstrategi, och 58 procent av Ă„terförsĂ€ljarna ökar sina investeringar inom detta omrĂ„de, avslöjade IHL Group.

Dessa data kan vara till stor hjÀlp med produktsortiment runt butiken och planering av utrymme. Om kunder bor men inte köper nÄgonting kan ÄterförsÀljare titta pÄ skÀlen till det, som att utvÀrdera om ett pris Àr för högt. Tillsammans med uppehÄllstiden kan ÄterförsÀljare övervaka fotfallsmönster, vilket mÀter antalet personer som gÄr in i en butik.

NÄgra av dessa mÀtningar Àr tillgÀngliga för ÄterförsÀljare Àven om kunder inte helt loggar in pÄ butikens Wi-Fi. Om kundenheter Àr konfigurerade för att aktivt söka efter tillgÀngliga Ätkomstpunkter (AP), kan dessa AP helt enkelt plocka upp anvÀndarens ram och utföra grundlÀggande spÄrning, Àven om de inte har tillgÄng till den mer detaljerade personliga informationen du fÄr med en fullstÀndig inloggning. Men Àven grundlÀggande spÄrning rÀcker för att bygga nÄgra vÀrdefulla vÀrmekartor för butiksoperatörer.

“[Heat maps and location data] ta lite mer analytisk tanke och analyserna mĂ„ste vara ganska grundliga, men det Ă€r ett omrĂ„de för att optimera ditt utrymme som jag inte tror att mĂ„nga mindre Ă„terförsĂ€ljare tĂ€nker pĂ„, “sa Rasmussen.” Dina större Ă„terförsĂ€ljare anvĂ€nder nu dessa verktyg för att förstĂ„ hur mĂ€nniskor kommer igenom sĂ„ att de kan optimera sitt utrymme. Men det har inte flyttat in pĂ„ marknaden för smĂ„ och medelstora företag (SMB) Ă€nnu. “

Förutom shopping hjÀlper Wi-Fi-analys i detaljhandeln personalavdelningen för HR-avdelningar. Om ÄterförsÀljare ser mÀnniskor komma in i butikerna och surfa pÄ sina Wi-Fi pÄ helgen kontra pÄ en tisdag, vet de att lÀgga till fler arbetare den veckodagen. Som tidigare nÀmnts visar vÀrmekartor ÄterförsÀljare hur mÄnga kunder som finns i butiken och var de Àr belÀgna.

“Eftersom [they track the] sĂ„vĂ€l som siffrorna, kan du se var mĂ€nniskor befinner sig vid vilka tider, “sade Buzek.” Till exempel behöver delikatesser mer personal? “

Rasmussen noterade att Wi-Fi-data Ă€r sĂ€rskilt vĂ€rdefullt i större butiker med mĂ„nga gĂ„ngar. ÅterförsĂ€ljare kan övervaka trafiken efter veckodag eller tid pĂ„ dygnet för att hjĂ€lpa dem att bestĂ€mma personalbehov.

“NĂ€r Ă„terförsĂ€ljare kĂ€nner till sin högsta tid, vet de nĂ€r de behöver mer personal”, sa Rasmussen. “Med tiden blir uppgifterna Ă€nnu mer vĂ€rdefulla nĂ€r företag registrerar fluktuationer frĂ„n mĂ„nad till mĂ„nad och frĂ„n Ă„r till Ă„r.”

5. SpÄra omvandlingsfrekvenser

En skillnad mellan datahandlarna samlar in frÄn en POS-lösning och den för Wi-Fi-analys Àr att Wi-Fi kan lÄta företag spÄra omvandlingsfrekvenser. Med POS-programvara spÄrar en butik inköp, men nÀr man övervakar Wi-Fi-data kan en ÄterförsÀljare spÄra kunder som inte gjorde ett köp, noterade Rasmussen.

“FrĂ„n en omrĂ€kningskurs, om jag hade tio personer gĂ„ in genom dörren, dĂ„ POS [software] kan berĂ€tta för mig om de tvĂ„ personer som faktiskt köpte nĂ„got, “sa Rasmussen.” Wi-Fi kommer att berĂ€tta för mig om de Ă„tta personer som kom in, kollade saker, eventuellt jĂ€mförde köp och gick sedan ut genom dörren utan att slutföra en transaktion.”

ÅterförsĂ€ljare kan anvĂ€nda gratis Wi-Fi-anslutningar för att driva upp dessa omvandlingar. Om ett par shoppar tillsammans en helg, kanske en person tittar pĂ„ klĂ€der medan den andra sitter i en stol och surfar pĂ„ nĂ€tet med gratis Wi-Fi. Den som inte aktivt handlar kan bli motiverad att handla efter att ha fĂ„tt en kupong för klĂ€der av den kundens smak.

“Det Ă€r en möjlighet att presentera en kupong för mig – nĂ„got som kan gnista mig … att leta efter mina egna grejer, [telling myself that] “Åh, jag kan fĂ„ 20 procent rabatt pĂ„ en skjorta till mig sjĂ€lv”, sade Rasmussen. “Det Ă€r en möjlighet som potentiellt kan fĂ„ bĂ€ttre omvandling av nĂ„gon som har gĂ„tt in i din anlĂ€ggning.”

Ett potentiellt hinder för att samla in Wi-Fi-data Àr kundernas anvÀndning av ett virtuellt privat nÀtverk (VPN), sÀrskilt om de gör seriöst arbete pÄ ett kafé. Men det kommer inte att eliminera alla möjligheter för datainsamling, noterade Rasmussen.

“Om de har en VPN kanske jag inte ser den [detailed] trafik, “sa Rasmussen.” Men jag kan fortfarande se att den hĂ€r personen var ansluten, hur lĂ€nge [he or she] bodde, och om [he or she] stannade i ett visst omrĂ„de eller inte. “

SĂ„ om du Ă€r en Ă„terförsĂ€ljare kan erbjuda gratis Wi-Fi vara ett mycket upplysande drag och en vĂ€l vĂ€rt teknikinvestering. Även om det fortfarande Ă€r mer vĂ€rdefullt för stora butiker med mycket golvyta, kan Ă€ven smĂ„ Ă„terförsĂ€ljare fĂ„ fördelar och skapa nĂ€rmare relationer med sina kunder som ett resultat.

Vidare lÀsning

AffÀrsrecensioner

AffÀrens bÀsta val