5 saker du inte visste Gratis Wi-Fi kan göra för ditt företag

I flera år har återförsäljare som Panera Bread, Staples och Starbucks erbjudit gratis Wi-Fi till kunder i ett försök att få dem att hålla sig kvar i sina butiker. Visst nog säger experter att erbjudande av data i butik ger viktiga fördelar för företag som de kanske inte tidigare haft. Detta inkluderar data från jämförelseshopping som kunder gör i butiken eller information om personliga preferenser som de tillhandahåller när de loggar in på en gratis Wi-Fi-tjänst. Men innan du börjar samla in data från kundsessioner måste du ha ett användaravtal för att kunderna ska kunna spåras.

“Reglerna är att du måste välja att spåras i butiken med din enhet”, säger Greg Buzek, grundare och president för forskningsföretaget IHL Group. “Du kan inte spåras efter namn eller person om du inte väljer att delta på något sätt.”

Uppgifterna visar att du har goda chanser att låta kunder välja att tillhandahålla data via ett Wi-Fi-nätverk. Även om gratis allmän Wi-Fi kan utgöra säkerhetshot från hackare, ansluter 81 procent av människorna till dessa nätverk enligt en undersökningsrapport från OWI Labs, en division av marknadsinformation och strategiföretaget One World Identity. OWI Labs hade samarbetat med Lucid för att undersöka individer i USA, Frankrike och Tyskland om deras användning av offentliga Wi-Fi-nätverk. Enligt IHL Group planerar 58 procent av återförsäljarna dessutom att använda Wi-Fi i butiken för att spåra kunder och ge en personlig upplevelse.

“Wi-Fi är ganska mycket en nödvändighet vid denna tidpunkt”, säger Dan Rasmussen, Senior Vice President for Enterprise Business på Hughes Network Systems, som erbjuder utrustning som brandväggar och Wi-Fi-åtkomstpunkter. “Om jag ska gå in i en anläggning kommer jag att anta att Wi-Fi finns där.”

Det finns värdefull information som återförsäljare kan få genom att samla in analys från kundernas Wi-Fi-anslutningar. Återförsäljare kan kräva data för både deras mursten- och mortelverksamhet samt deras e-handelsverksamhet. Här utforskar vi fem saker som återförsäljare kanske inte vet att de kan få ut av gratis Wi-Fi.

Annons

1. Anpassa erbjudanden baserat på kundens intresse

Från trafikmönstren i en butik som erhållits genom Wi-Fi-analys kan återförsäljare skicka kuponger via e-post, sms eller en butiks mobilapplikation, baserat på kundernas preferenser. Dessutom kan du skicka kupongerbjudanden till kunder som reser ner i produktgången jämfört med brödgången.

“Du kan se beteendet hos enskilda kunder när de går igenom butiken”, sa Buzek. “Sedan, baserat på det, kan du ge dem incitament att gå igenom en annan rad eller en annan fil vid framtida resor.”

Genom att använda Wi-Fi-analys kan du också erbjuda kundbelöningar baserat på de produkter en kund tittar på i en butik. Belöningarna kan skickas i realtid eller vid ett senare tillfälle, noterade Buzek. Geolokaliseringsdata från en telefons GPS-funktionalitet spelar också en roll i denna funktion.

När kunder loggar in på Wi-Fi med hjälp av referenser för sociala medier kan återförsäljaren samla in demografisk information, till exempel om de är män eller kvinnor och vad deras shoppingmönster är. Detta gäller särskilt om kunden laddar ner återförsäljarens app, noterade Rasmussen. När en återförsäljare lär sig om kundens preferenser kan butiken trycka på en rabatt och tacka beskyddaren för att ha köpt sin tionde grande caffe Latte i månaden, sa Rasmussen.

“Jag kan ge kunden en snabb annons som ger rabatt,” sa Rasmussen. ”Det är det engagemanget som är den heliga gralen av vad människor letar efter, för nu vet jag exakt vad [the customer] har gjort. Jag har belönat beteendet och jag får det [the shopper] in i etableringen på en repeterbar bas baserad på lojalitet. ”

2. Omprisprodukter baserade på kundjämförelser

En viktig uppgift för vilken kunder i butiker använder gratis Wi-Fi är att jämföra butiker för produkter. Återförsäljare kan spåra de webbplatser som kunderna besöker och kan jämföra priserna för produkter på dessa webbplatser med vad de har i butiken. Om kunderna går till Best Buy för att handla externa hårddiskar eller trådlösa routrar, till exempel Asus ROG Rapture GT-AC5300, kan de logga in på gratis Wi-Fi och jämförelse hos andra återförsäljare, till exempel Amazon. Återförsäljaren kan se vilka webbsidor kunderna besöker, hur länge de stannar på dessa webbsidor och vilka priser deras närmaste konkurrenter erbjuder. Butikerna kan sedan justera sina prissättningsstrategier i enlighet med detta. Dessa data är inte bara värdefulla för pågående marknadsföringskampanjer, men över tiden hjälper denna synlighet också återförsäljare att bättre förstå det fluktuerande förhållandet mellan prissättning och lojalitet.

“Vad de kan göra är att bättre isolera vem kunderna är som är lojala mot dem, och de kunder som bara är prisorienterade eller mycket priskänsliga”, sa Buzek. “Det kommer att finnas en viss del av befolkningen som bara kommer att gå till det bästa priset. De kommer in och ställer alla frågor och köper den någon annanstans. Sedan finns det andra som känner sig skyldiga att komma in och fråga alla frågorna och inte köpa den från dig. ”

$ 349,99 på Amazon

Se det

3. Spåra butikens trafikmönster

Genom att använda smarta analyser för att övervaka kundernas gratis Wi-Fi-aktivitet kan du få en känsla av vad marknadsförare kallar “uppehållstid”. Det är här butiksoperatörer använder trafikanalys (ofta äganderätt till specifika nätverksövervakning eller WiFi-marknadsföringsverktyg) för att se hur länge kunder dröjer kvar i en viss del av en butik. Om du till exempel har en slutkapseldisplay av hudkräm i slutet av en gång, kan du få information om huruvida kunder har köpt hudkräm efter att de dröjer kvar i det området.

Dessa data hjälper dig att utvärdera effektiviteten hos butiksdisplayer. Du kan också jämföra uppehållstid i en viss gång med den typ av produkter som kunderna kan lägga i sin kundvagn.

“Dwell time tenderar att vara mer värdefullt för butiker [than coffee shops]”, Förklarade Rasmussen.” Till exempel kan kunder i en medelstor återförsäljare komma in och bläddra en stund. Det kan finnas en mekanism för att skicka dem en kupong eller ett specialerbjudande efter en viss tid i butiken för att stimulera ett köp. “

Återförsäljare kan använda värmekartor för att visa var kunderna bor. En värmekarta är en grafisk representation där färger illustrerar de värden som studeras. Dessa kartor kan hämta data från kundens Wi-Fi-aktivitet. Även om endast 21 procent av återförsäljarna använder värmekartor nu, planerar 51 procent att använda dem inom de närmaste två åren, enligt IHL Group. Att spåra butikstrafikmönster med Wi-Fi är en platsbaserad marknadsföringsstrategi, och 58 procent av återförsäljarna ökar sina investeringar inom detta område, avslöjade IHL Group.

Dessa data kan vara till stor hjälp med produktsortiment runt butiken och planering av utrymme. Om kunder bor men inte köper någonting kan återförsäljare titta på skälen till det, som att utvärdera om ett pris är för högt. Tillsammans med uppehållstiden kan återförsäljare övervaka fotfallsmönster, vilket mäter antalet personer som går in i en butik.

Några av dessa mätningar är tillgängliga för återförsäljare även om kunder inte helt loggar in på butikens Wi-Fi. Om kundenheter är konfigurerade för att aktivt söka efter tillgängliga åtkomstpunkter (AP), kan dessa AP helt enkelt plocka upp användarens ram och utföra grundläggande spårning, även om de inte har tillgång till den mer detaljerade personliga informationen du får med en fullständig inloggning. Men även grundläggande spårning räcker för att bygga några värdefulla värmekartor för butiksoperatörer.

“[Heat maps and location data] ta lite mer analytisk tanke och analyserna måste vara ganska grundliga, men det är ett område för att optimera ditt utrymme som jag inte tror att många mindre återförsäljare tänker på, “sa Rasmussen.” Dina större återförsäljare använder nu dessa verktyg för att förstå hur människor kommer igenom så att de kan optimera sitt utrymme. Men det har inte flyttat in på marknaden för små och medelstora företag (SMB) ännu. “

Förutom shopping hjälper Wi-Fi-analys i detaljhandeln personalavdelningen för HR-avdelningar. Om återförsäljare ser människor komma in i butikerna och surfa på sina Wi-Fi på helgen kontra på en tisdag, vet de att lägga till fler arbetare den veckodagen. Som tidigare nämnts visar värmekartor återförsäljare hur många kunder som finns i butiken och var de är belägna.

“Eftersom [they track the] såväl som siffrorna, kan du se var människor befinner sig vid vilka tider, “sade Buzek.” Till exempel behöver delikatesser mer personal? “

Rasmussen noterade att Wi-Fi-data är särskilt värdefullt i större butiker med många gångar. Återförsäljare kan övervaka trafiken efter veckodag eller tid på dygnet för att hjälpa dem att bestämma personalbehov.

“När återförsäljare känner till sin högsta tid, vet de när de behöver mer personal”, sa Rasmussen. “Med tiden blir uppgifterna ännu mer värdefulla när företag registrerar fluktuationer från månad till månad och från år till år.”

5. Spåra omvandlingsfrekvenser

En skillnad mellan datahandlarna samlar in från en POS-lösning och den för Wi-Fi-analys är att Wi-Fi kan låta företag spåra omvandlingsfrekvenser. Med POS-programvara spårar en butik inköp, men när man övervakar Wi-Fi-data kan en återförsäljare spåra kunder som inte gjorde ett köp, noterade Rasmussen.

“Från en omräkningskurs, om jag hade tio personer gå in genom dörren, då POS [software] kan berätta för mig om de två personer som faktiskt köpte något, “sa Rasmussen.” Wi-Fi kommer att berätta för mig om de åtta personer som kom in, kollade saker, eventuellt jämförde köp och gick sedan ut genom dörren utan att slutföra en transaktion.”

Återförsäljare kan använda gratis Wi-Fi-anslutningar för att driva upp dessa omvandlingar. Om ett par shoppar tillsammans en helg, kanske en person tittar på kläder medan den andra sitter i en stol och surfar på nätet med gratis Wi-Fi. Den som inte aktivt handlar kan bli motiverad att handla efter att ha fått en kupong för kläder av den kundens smak.

“Det är en möjlighet att presentera en kupong för mig – något som kan gnista mig … att leta efter mina egna grejer, [telling myself that] “Åh, jag kan få 20 procent rabatt på en skjorta till mig själv”, sade Rasmussen. “Det är en möjlighet som potentiellt kan få bättre omvandling av någon som har gått in i din anläggning.”

Ett potentiellt hinder för att samla in Wi-Fi-data är kundernas användning av ett virtuellt privat nätverk (VPN), särskilt om de gör seriöst arbete på ett kafé. Men det kommer inte att eliminera alla möjligheter för datainsamling, noterade Rasmussen.

“Om de har en VPN kanske jag inte ser den [detailed] trafik, “sa Rasmussen.” Men jag kan fortfarande se att den här personen var ansluten, hur länge [he or she] bodde, och om [he or she] stannade i ett visst område eller inte. “

Så om du är en återförsäljare kan erbjuda gratis Wi-Fi vara ett mycket upplysande drag och en väl värt teknikinvestering. Även om det fortfarande är mer värdefullt för stora butiker med mycket golvyta, kan även små återförsäljare få fördelar och skapa närmare relationer med sina kunder som ett resultat.

Vidare läsning

Affärsrecensioner

Affärens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button