5 online-kurser att ta för att få ett jobb i SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är ett hett karriärval just nu eftersom vetenskapen är avgörande för de flesta organisationers verksamhet. Rätt nyckelord kan ge optimal optimal exponering för din webbplats, vilket kan betyda skillnaden mellan framgång eller misslyckande med en digital marknadsföringskampanj.

Utövandet av SEO innebär att du använder specialverktyg och strategier för att få dina produkter eller tjänster att rankas så högt som möjligt bland potentiella kunders organiska sökresultat. Dessa strategier innefattar användning av sökalgoritmer, länkbyggnad och sofistikerad spårningsanalys. Verktyg som SpyFu (33,00 per månad, faktureras årligen på SpyFu) och Moz Pro (från 79 $ per månad) kan hjälpa till med SEO. I själva verket, om du är en intresserad nykomling i detta utrymme, erbjuder marknadsföringsanalysföretaget Moz en “Nybörjarguide för SEO.”

“Förmågan att rapportera om viktiga mätvärden är grundläggande och mycket viktigt för nästan alla jobb inom digital marknadsföring idag”, säger Cyrus Shepard, en SEO-strateg som arbetar med Moz. “Kommer in med en förståelse för din analys, vilka nyckelord och sidor som utför, och vem som besöker din webbplats och hur de kom dit, det är viktiga saker som SEO kan lära dig.”

SEO kan vara ett fascinerande jobb för någon som är intresserad av e-handel och analys. Om du är intresserad av att hoppa in i det växande och välbetalda fältet, finns det flera kurser på ledande e-learningplattformar som ger både nybörjare och erfarna e-handelspersonal de senaste SEO-färdigheterna.

Genom att välja från kurser som är tillgängliga via tjänster som LinkedIn Learning eller Udemy väljer du inte bara en generellt mycket lägre kostnad per kurs än en mer traditionell högre utbildningsväg, du får också flexibiliteten att bygga din egen läroplan. Det betyder att du bara lär dig de färdigheter du tycker är mest nödvändiga för dina nya karriärmål. För att hjälpa, rekommenderar Shepherd fem inlärningsprogram online för att utveckla de färdigheter du behöver för att få ett jobb i SEO.

Annons

1. Introduktion till SEO

University of California, Davis (UC Davis) erbjuder ett välkänt certifikatprogram i SEO på online-lärplattformen Coursera. Detta program ger en bra grundfärg i SEO-grunderna. Google tillhandahåller också en detaljerad startguide för sökmotoroptimering (SEO).

“Det första människor vill förstå är hur sökmotorer fungerar, idén att de genomsöker hela webben”, säger Shepard. “Det är viktigt att förstå hur, när någon skriver något i en sökruta, [search engines] titta igenom hela mängden miljarder dokument och skicka de mest relevanta resultaten baserat på innehåll och länkar, “sa Shepard.” Så att få en grundläggande förståelse för dessa sökmotors grundläggande är där du vill börja. “

Kurserna i UC Davis-certifieringsprogrammet inkluderar “Introduktion till sökmotoroptimering”, “Grunderna för sökmotoroptimering”, “Optimering av en webbplats för sökning”, “Avancerat innehåll och social taktik för att optimera SEO” och “Avancerade strategier för sökmotoroptimering . ” Certifikatprogrammet innehåller också ett slutprojekt som kallas “Client Optimization Client Report Project.” I detta projekt presenterar studenten en SEO-strategi för en klient.

Rebekah May är en av instruktörerna som undervisar UC Davis SEO-lektioner på Coursera. Hon är också SEO-chef på Fishbrain i Stockholm, Sverige. Företaget erbjuder ett onlineverktyg som samlar in data för människor som fiskar. May sa att en förståelse för SEO-taktik kan hjälpa dig att utveckla ett mer strategiskt och “smidigt” sätt att tänka.

“Det är verkligen viktigt att ha en grundläggande förståelse för Googles algoritmer och hur det fungerar så att du inte bara arbetar med en checklista som någon har gett dig”, sa May. “Eftersom Google ändras [its algorithms] så ofta är det väldigt viktigt att förstå varför och hur Google-algoritmer kan utveckla en strategi som är framgångsrik. “

Shepard säger att Coursera-certifikatprogrammet passar bra för karriärinriktade människor, och det är perfekt för yrkesverksamma som journalister som vill optimera sitt innehåll med SEO-strategi. “Det handlar inte för mycket om de taktiska aspekterna av inlärningskod”, säger Shepard. “Det handlar mer om att skriva, optimera innehåll och publicera saker som människor gör varje dag.”

Gratis på Coursera

Se det

2. Nyckelordforskning

Forskning om de typer av termer som människor anger i en sökmotor kan ge viktiga insikter om hur man utvecklar innehåll, bygger nya marknadsföringsplaner och skapar dina e-postmarknadsföringsblast, vilket också kan påverka din SEO-ranking. Människor borde få insikter om hur ord rankas som “cancer botemedel” kontra “sjukhus” och “institut”, sade Shepard.

“Nyckelordsforskning kan berätta exakt hur svårt dessa ord är att rangordna efter och hur relevanta de är och vad de kan göra för ditt företag,” sa Shepard.

Han rekommenderar kursen “SEO: Keyword Strategy” från LinkedIn Learning, som undervisas av Matt Bailey, en digital marknadsföringskonsult och författare till “Internet Marketing: An Hour a Day.” Kursen förklarar vad nyckelord är, hur man hanterar nyckelordsdata och hur man hittar något som kallas “sökarens avsikt.” Det lär dig också hur du använder verktyg för nyckelordshantering och mäter dina resultat.

“Specifikt är det mycket viktigt att förstå nyckelordsforskning, att förstå vad människor letar efter, som Googles trender och att förstå vad som är populärt och vad människor läser,” sa Shepard.

May sa att kunskapen om orden som kommer att locka mer webbtrafik är nyckeln till en framgångsrik SEO-strategi. Du vill förstå din publik och de termer de använder för att söka.

“Du vill inte ha jargong,” sa May. “Du vill veta hur konsumenterna som letar efter din produkt pratar. Vad gör de för att hitta dig och vilket språk använder du för att ta itu med de problem som de har så att de faktiskt kan upptäcka dig.”

3. On-Page SEO

Shepard rekommenderar minst en teknisk SEO-klass även för dem som just har börjat sin SEO-resa. Han sa att blivande SEO-proffs borde ta affärscoach Alex Genadiniks klass “Perfekt webbsajt på en dag som användare och Google kommer att älska” på e-learningplattformen Udemy. “Den här resursen kan hjälpa användare att förstå grunderna för sökordsinriktning och SEO på sidan”, säger Shepard.

On-page SEO innebär att se till att din webbsida får höga klickfrekvenser och sticker ut i Googles sökrankning. Det säkerställer också att Google vet att en viss webbsida handlar om en viss term. I jämförelse innebär SEO utanför webbplatsen länkbyggnad och förbättring av din webbplatsrankning.

“Hur ser du till att webbplatser kan genomsöka innehållet och se till att det handlar om de nyckelord som du tror det är”, säger Shepard. “SEO på sidan optimerar dina bilder, använder HTML- och titeltaggar och ser till att du inte har många fel.”

0,00 dollar på Udemy

Se det

4. Länkbyggnad

Shepard rekommenderar också klassen “SEO Link Building in Depth” på LinkedIn Learning; det lärs ut av “SEO for Dummies” författaren Peter Kent. Länkbyggnad är en färdighet som missförstås och hånas enligt Shepard. Det är en marknadsföringsuppgift som innebär att få fler besökare till en webbplats genom att integrera länkar i innehållet.

Länkbyggnad innebär att “få ditt innehåll framför så många relevanta ögonbollar som möjligt och lära sig att rikta in sig på människor som vill länka till dig”, säger Shepard. “Vi märker den dåliga länkbyggnaden. Vi märker inte den bra länkbyggnaden. Att lära sig dessa färdigheter är en avancerad SEO-teknik som inte skiljer sig från bra marknadsföring.” Tillsammans med relevant innehåll är länkar en viktig faktor för att få innehåll att rankas högt i Googles sökresultat.

“Du behöver någon sorts popularitetssignal som Google kan se som visar att du förtjänar att rankas, att du är bättre än andra resurser,” sa Shepard. “Utan någon aning om länkbyggnad eller marknadsföring kommer du inte att lyckas.”

5. Marknadsföringsanalys

Mycket av SEO-vetenskapen analyserar dina strategier för att bestämma framgång. För att hjälpa yrkesverksamma att lära sig de SEO-färdigheter som de behöver, rekommenderar Shepard att man tar University of Virginia’s Marketing Analytics-kurs på Coursera. Kursen fokuserar på att analysera data från sökmotorrankningar.

Analysen av rankningsdata för sökmotorer hjälper marknadsförare och utgivare att fatta beslut om vilka typer av berättelser som ska täckas och vilka marknadsföringsstrategier som fungerar bäst. Google Analytics (GA) är ledande inom detta område och tillhandahåller nyckel-business intelligence (BI).

“Det finns nästan ingen skicklighet som är mer värdefull än att kunna rapportera om resultat”, säger Shepard. “Allt SEO-arbete spelar ingen roll om du inte kan övertyga din chef att du faktiskt gör något; [you’ll have difficulty] om du inte kan identifiera problem på din webbplats och förstå din publik och varifrån de kommer. ”

En viktig del av analysen innefattar omvandlingar, vilket innebär att dina affärsmål kopplas till analyser, säger Shepard. “Tanken är att du vill kunna koppla dina faktiska affärsintäkter till ditt innehållsresultat”, säger Shepard. “Du kan göra det genom analys.”

Shepard gav exemplet på någon som vill sälja solpaneler och som kan mäta hur många som registrerar sig för ett webinar om solpaneler snarare än att samla in data om faktiska inköp av solpaneler. Vissa människor gör misstaget att bara mäta bottenlinjen snarare än att mäta innehållstrafiken, sa han.

“Alla dessa kan vara mål i konverteringstratten du mäter eller spårar”, säger Shepard. “Och du kan mäta prestanda för dessa mål mot innehållet för att se hur varje del av innehållet bidrar till din nedre dollar. Ibland är länkar ett viktigt mått som människor ignorerar eftersom de tror att det inte säljer vad folk vill sälja.”

Medan du kan mäta på en timme hur mycket vinst din webbplats har tjänat, kan det ta veckor till en månad att analysera hur SEO hjälpte dig att tjäna vinst för kvartalet, enligt maj. Det är här verktyg som GA kommer in för att hjälpa dig att analysera data på en djupare nivå. Analytics-utbildning, som erbjuds av de flesta inlärningstjänster online, inklusive Coursera, LinkedIn och Udemy, kan ge de kritiska grundläggande färdigheterna du behöver för att hjälpa dig att få den roll du letar efter i SEO.

När du har slutfört dina SEO-kurser online är det bästa sättet att fortsätta lära dig SEO att träna det på jobbet när du kommer dit. Arbetsutbildning är det bästa sättet att lära sig mer, konstaterade Chris Rodgers, grundare och VD för Colorado SEO Pros.

“Det är en vetenskap och en konst som kräver år av lärande, övning och ständig utbildning för att verkligen veta vad du gör och så småningom bli expert,” sa Rodgers.

Besök webbplatsen på Google Analytics

Se det

Vidare läsning

Affärsrecensioner

Affärens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button