5 online-kurser att ta för att fÄ ett jobb i SEO

5 online-kurser att ta för att fÄ ett jobb i SEO

Sökmotoroptimering (SEO) Àr ett hett karriÀrval just nu eftersom vetenskapen Àr avgörande för de flesta organisationers verksamhet. RÀtt nyckelord kan ge optimal optimal exponering för din webbplats, vilket kan betyda skillnaden mellan framgÄng eller misslyckande med en digital marknadsföringskampanj.

Utövandet av SEO innebĂ€r att du anvĂ€nder specialverktyg och strategier för att fĂ„ dina produkter eller tjĂ€nster att rankas sĂ„ högt som möjligt bland potentiella kunders organiska sökresultat. Dessa strategier innefattar anvĂ€ndning av sökalgoritmer, lĂ€nkbyggnad och sofistikerad spĂ„rningsanalys. Verktyg som SpyFu (33,00 per mĂ„nad, faktureras Ă„rligen pĂ„ SpyFu) och Moz Pro (frĂ„n 79 $ per mĂ„nad) kan hjĂ€lpa till med SEO. I sjĂ€lva verket, om du Ă€r en intresserad nykomling i detta utrymme, erbjuder marknadsföringsanalysföretaget Moz en “Nybörjarguide för SEO.”

“FörmĂ„gan att rapportera om viktiga mĂ€tvĂ€rden Ă€r grundlĂ€ggande och mycket viktigt för nĂ€stan alla jobb inom digital marknadsföring idag”, sĂ€ger Cyrus Shepard, en SEO-strateg som arbetar med Moz. “Kommer in med en förstĂ„else för din analys, vilka nyckelord och sidor som utför, och vem som besöker din webbplats och hur de kom dit, det Ă€r viktiga saker som SEO kan lĂ€ra dig.”

SEO kan vara ett fascinerande jobb för nÄgon som Àr intresserad av e-handel och analys. Om du Àr intresserad av att hoppa in i det vÀxande och vÀlbetalda fÀltet, finns det flera kurser pÄ ledande e-learningplattformar som ger bÄde nybörjare och erfarna e-handelspersonal de senaste SEO-fÀrdigheterna.

Genom att vÀlja frÄn kurser som Àr tillgÀngliga via tjÀnster som LinkedIn Learning eller Udemy vÀljer du inte bara en generellt mycket lÀgre kostnad per kurs Àn en mer traditionell högre utbildningsvÀg, du fÄr ocksÄ flexibiliteten att bygga din egen lÀroplan. Det betyder att du bara lÀr dig de fÀrdigheter du tycker Àr mest nödvÀndiga för dina nya karriÀrmÄl. För att hjÀlpa, rekommenderar Shepherd fem inlÀrningsprogram online för att utveckla de fÀrdigheter du behöver för att fÄ ett jobb i SEO.

Annons

1. Introduktion till SEO

University of California, Davis (UC Davis) erbjuder ett vÀlkÀnt certifikatprogram i SEO pÄ online-lÀrplattformen Coursera. Detta program ger en bra grundfÀrg i SEO-grunderna. Google tillhandahÄller ocksÄ en detaljerad startguide för sökmotoroptimering (SEO).

“Det första mĂ€nniskor vill förstĂ„ Ă€r hur sökmotorer fungerar, idĂ©n att de genomsöker hela webben”, sĂ€ger Shepard. “Det Ă€r viktigt att förstĂ„ hur, nĂ€r nĂ„gon skriver nĂ„got i en sökruta, [search engines] titta igenom hela mĂ€ngden miljarder dokument och skicka de mest relevanta resultaten baserat pĂ„ innehĂ„ll och lĂ€nkar, “sa Shepard.” SĂ„ att fĂ„ en grundlĂ€ggande förstĂ„else för dessa sökmotors grundlĂ€ggande Ă€r dĂ€r du vill börja. “

Kurserna i UC Davis-certifieringsprogrammet inkluderar “Introduktion till sökmotoroptimering”, “Grunderna för sökmotoroptimering”, “Optimering av en webbplats för sökning”, “Avancerat innehĂ„ll och social taktik för att optimera SEO” och “Avancerade strategier för sökmotoroptimering . ” Certifikatprogrammet innehĂ„ller ocksĂ„ ett slutprojekt som kallas “Client Optimization Client Report Project.” I detta projekt presenterar studenten en SEO-strategi för en klient.

Rebekah May Ă€r en av instruktörerna som undervisar UC Davis SEO-lektioner pĂ„ Coursera. Hon Ă€r ocksĂ„ SEO-chef pĂ„ Fishbrain i Stockholm, Sverige. Företaget erbjuder ett onlineverktyg som samlar in data för mĂ€nniskor som fiskar. May sa att en förstĂ„else för SEO-taktik kan hjĂ€lpa dig att utveckla ett mer strategiskt och “smidigt” sĂ€tt att tĂ€nka.

“Det Ă€r verkligen viktigt att ha en grundlĂ€ggande förstĂ„else för Googles algoritmer och hur det fungerar sĂ„ att du inte bara arbetar med en checklista som nĂ„gon har gett dig”, sa May. “Eftersom Google Ă€ndras [its algorithms] sĂ„ ofta Ă€r det vĂ€ldigt viktigt att förstĂ„ varför och hur Google-algoritmer kan utveckla en strategi som Ă€r framgĂ„ngsrik. “

Shepard sĂ€ger att Coursera-certifikatprogrammet passar bra för karriĂ€rinriktade mĂ€nniskor, och det Ă€r perfekt för yrkesverksamma som journalister som vill optimera sitt innehĂ„ll med SEO-strategi. “Det handlar inte för mycket om de taktiska aspekterna av inlĂ€rningskod”, sĂ€ger Shepard. “Det handlar mer om att skriva, optimera innehĂ„ll och publicera saker som mĂ€nniskor gör varje dag.”

Gratis pÄ Coursera

Se det

2. Nyckelordforskning

Forskning om de typer av termer som mĂ€nniskor anger i en sökmotor kan ge viktiga insikter om hur man utvecklar innehĂ„ll, bygger nya marknadsföringsplaner och skapar dina e-postmarknadsföringsblast, vilket ocksĂ„ kan pĂ„verka din SEO-ranking. MĂ€nniskor borde fĂ„ insikter om hur ord rankas som “cancer botemedel” kontra “sjukhus” och “institut”, sade Shepard.

“Nyckelordsforskning kan berĂ€tta exakt hur svĂ„rt dessa ord Ă€r att rangordna efter och hur relevanta de Ă€r och vad de kan göra för ditt företag,” sa Shepard.

Han rekommenderar kursen “SEO: Keyword Strategy” frĂ„n LinkedIn Learning, som undervisas av Matt Bailey, en digital marknadsföringskonsult och författare till “Internet Marketing: An Hour a Day.” Kursen förklarar vad nyckelord Ă€r, hur man hanterar nyckelordsdata och hur man hittar nĂ„got som kallas “sökarens avsikt.” Det lĂ€r dig ocksĂ„ hur du anvĂ€nder verktyg för nyckelordshantering och mĂ€ter dina resultat.

“Specifikt Ă€r det mycket viktigt att förstĂ„ nyckelordsforskning, att förstĂ„ vad mĂ€nniskor letar efter, som Googles trender och att förstĂ„ vad som Ă€r populĂ€rt och vad mĂ€nniskor lĂ€ser,” sa Shepard.

May sa att kunskapen om orden som kommer att locka mer webbtrafik Àr nyckeln till en framgÄngsrik SEO-strategi. Du vill förstÄ din publik och de termer de anvÀnder för att söka.

“Du vill inte ha jargong,” sa May. “Du vill veta hur konsumenterna som letar efter din produkt pratar. Vad gör de för att hitta dig och vilket sprĂ„k anvĂ€nder du för att ta itu med de problem som de har sĂ„ att de faktiskt kan upptĂ€cka dig.”

3. On-Page SEO

Shepard rekommenderar minst en teknisk SEO-klass Ă€ven för dem som just har börjat sin SEO-resa. Han sa att blivande SEO-proffs borde ta affĂ€rscoach Alex Genadiniks klass “Perfekt webbsajt pĂ„ en dag som anvĂ€ndare och Google kommer att Ă€lska” pĂ„ e-learningplattformen Udemy. “Den hĂ€r resursen kan hjĂ€lpa anvĂ€ndare att förstĂ„ grunderna för sökordsinriktning och SEO pĂ„ sidan”, sĂ€ger Shepard.

On-page SEO innebÀr att se till att din webbsida fÄr höga klickfrekvenser och sticker ut i Googles sökrankning. Det sÀkerstÀller ocksÄ att Google vet att en viss webbsida handlar om en viss term. I jÀmförelse innebÀr SEO utanför webbplatsen lÀnkbyggnad och förbÀttring av din webbplatsrankning.

“Hur ser du till att webbplatser kan genomsöka innehĂ„llet och se till att det handlar om de nyckelord som du tror det Ă€r”, sĂ€ger Shepard. “SEO pĂ„ sidan optimerar dina bilder, anvĂ€nder HTML- och titeltaggar och ser till att du inte har mĂ„nga fel.”

0,00 dollar pÄ Udemy

Se det

4. LĂ€nkbyggnad

Shepard rekommenderar ocksĂ„ klassen “SEO Link Building in Depth” pĂ„ LinkedIn Learning; det lĂ€rs ut av “SEO for Dummies” författaren Peter Kent. LĂ€nkbyggnad Ă€r en fĂ€rdighet som missförstĂ„s och hĂ„nas enligt Shepard. Det Ă€r en marknadsföringsuppgift som innebĂ€r att fĂ„ fler besökare till en webbplats genom att integrera lĂ€nkar i innehĂ„llet.

LĂ€nkbyggnad innebĂ€r att “fĂ„ ditt innehĂ„ll framför sĂ„ mĂ„nga relevanta ögonbollar som möjligt och lĂ€ra sig att rikta in sig pĂ„ mĂ€nniskor som vill lĂ€nka till dig”, sĂ€ger Shepard. “Vi mĂ€rker den dĂ„liga lĂ€nkbyggnaden. Vi mĂ€rker inte den bra lĂ€nkbyggnaden. Att lĂ€ra sig dessa fĂ€rdigheter Ă€r en avancerad SEO-teknik som inte skiljer sig frĂ„n bra marknadsföring.” Tillsammans med relevant innehĂ„ll Ă€r lĂ€nkar en viktig faktor för att fĂ„ innehĂ„ll att rankas högt i Googles sökresultat.

“Du behöver nĂ„gon sorts popularitetssignal som Google kan se som visar att du förtjĂ€nar att rankas, att du Ă€r bĂ€ttre Ă€n andra resurser,” sa Shepard. “Utan nĂ„gon aning om lĂ€nkbyggnad eller marknadsföring kommer du inte att lyckas.”

5. Marknadsföringsanalys

Mycket av SEO-vetenskapen analyserar dina strategier för att bestĂ€mma framgĂ„ng. För att hjĂ€lpa yrkesverksamma att lĂ€ra sig de SEO-fĂ€rdigheter som de behöver, rekommenderar Shepard att man tar University of Virginia’s Marketing Analytics-kurs pĂ„ Coursera. Kursen fokuserar pĂ„ att analysera data frĂ„n sökmotorrankningar.

Analysen av rankningsdata för sökmotorer hjÀlper marknadsförare och utgivare att fatta beslut om vilka typer av berÀttelser som ska tÀckas och vilka marknadsföringsstrategier som fungerar bÀst. Google Analytics (GA) Àr ledande inom detta omrÄde och tillhandahÄller nyckel-business intelligence (BI).

“Det finns nĂ€stan ingen skicklighet som Ă€r mer vĂ€rdefull Ă€n att kunna rapportera om resultat”, sĂ€ger Shepard. “Allt SEO-arbete spelar ingen roll om du inte kan övertyga din chef att du faktiskt gör nĂ„got; [you’ll have difficulty] om du inte kan identifiera problem pĂ„ din webbplats och förstĂ„ din publik och varifrĂ„n de kommer. ”

En viktig del av analysen innefattar omvandlingar, vilket innebĂ€r att dina affĂ€rsmĂ„l kopplas till analyser, sĂ€ger Shepard. “Tanken Ă€r att du vill kunna koppla dina faktiska affĂ€rsintĂ€kter till ditt innehĂ„llsresultat”, sĂ€ger Shepard. “Du kan göra det genom analys.”

Shepard gav exemplet pÄ nÄgon som vill sÀlja solpaneler och som kan mÀta hur mÄnga som registrerar sig för ett webinar om solpaneler snarare Àn att samla in data om faktiska inköp av solpaneler. Vissa mÀnniskor gör misstaget att bara mÀta bottenlinjen snarare Àn att mÀta innehÄllstrafiken, sa han.

“Alla dessa kan vara mĂ„l i konverteringstratten du mĂ€ter eller spĂ„rar”, sĂ€ger Shepard. “Och du kan mĂ€ta prestanda för dessa mĂ„l mot innehĂ„llet för att se hur varje del av innehĂ„llet bidrar till din nedre dollar. Ibland Ă€r lĂ€nkar ett viktigt mĂ„tt som mĂ€nniskor ignorerar eftersom de tror att det inte sĂ€ljer vad folk vill sĂ€lja.”

Medan du kan mÀta pÄ en timme hur mycket vinst din webbplats har tjÀnat, kan det ta veckor till en mÄnad att analysera hur SEO hjÀlpte dig att tjÀna vinst för kvartalet, enligt maj. Det Àr hÀr verktyg som GA kommer in för att hjÀlpa dig att analysera data pÄ en djupare nivÄ. Analytics-utbildning, som erbjuds av de flesta inlÀrningstjÀnster online, inklusive Coursera, LinkedIn och Udemy, kan ge de kritiska grundlÀggande fÀrdigheterna du behöver för att hjÀlpa dig att fÄ den roll du letar efter i SEO.

NÀr du har slutfört dina SEO-kurser online Àr det bÀsta sÀttet att fortsÀtta lÀra dig SEO att trÀna det pÄ jobbet nÀr du kommer dit. Arbetsutbildning Àr det bÀsta sÀttet att lÀra sig mer, konstaterade Chris Rodgers, grundare och VD för Colorado SEO Pros.

“Det Ă€r en vetenskap och en konst som krĂ€ver Ă„r av lĂ€rande, övning och stĂ€ndig utbildning för att verkligen veta vad du gör och sĂ„ smĂ„ningom bli expert,” sa Rodgers.

Besök webbplatsen pÄ Google Analytics

Se det

Vidare lÀsning

AffÀrsrecensioner

AffÀrens bÀsta val