5 Mobilitetsproblem för företag som pÄverkar företagsanvÀndare

5 Mobilitetsproblem för företag som pÄverkar företagsanvÀndare

Smartphones fortsĂ€tter att förĂ€ndra arbetslivet, frĂ„n smĂ„företag till stora företag, genom att hĂ„lla anstĂ€llda uppkopplade och produktiva. Men trots spridningen av dessa anslutna enheter och löftet om snabbare anslutningar med antagandet av 5G-nĂ€tverk finns det fortfarande stora hinder för anvĂ€ndare – frĂ„gor som pĂ„verkar företagens resultat.

Den andra Ärliga State of Enterprise Mobility-undersökningen genomfördes i oktober 2019 av B2M Solutions, en mobil mjukvaruleverantör av verktyg som behövs för att hantera företagsmobilitet. I undersökningen frÄgades anvÀndare frÄn 550 amerikanska företag om deras största mobilproblem. Undersökningsrapporten avslöjade att mer Àn hÀlften av respondenterna rapporterade problem med sina mobila enheter som pÄverkade deras förmÄga att göra sina jobb varje mÄnad.

“Den mest överraskande uppenbarelsen var att 51 procent av anvĂ€ndarna, inte bara IT-medarbetare, har minst ett problem per mĂ„nad pĂ„ sin mobila enhet som pĂ„verkar deras förmĂ„ga att göra sitt jobb”, sĂ€ger Gary Lee, Chief Revenue Officer pĂ„ B2M Solutions.

Det Ă€r andra Ă„ret B2M Solutions genomför undersökningen och Ă€ndrar fokus lite den hĂ€r gĂ„ngen. ”Vad vi gjorde annorlunda i Ă„r var att vi nĂ„tt ut till bĂ„de de ansvariga för mobilitet och slutanvĂ€ndarna som behöver en mobil enhet för att göra sina jobb varje dag,” förklarade Lee.

Mer Àn hÀlften av respondenterna avslöjade att deras företag hade tappat intÀkter och kunder som ett direkt resultat av mobilproblem. Och 37 procent av de tillfrÄgade medgav att ha tagit ledigt de senaste 12 mÄnaderna, frÀmst pÄ grund av stress relaterad till att de inte kan arbeta pÄ grund av mobila problem.

Lee noterade i undersökningens förord ​​att undersökningen visade att “företag tappar kunder, intĂ€kter och anstĂ€llda pĂ„ grund av mobil stillestĂ„ndstid – och de dolda och synliga kostnaderna för företaget för dessa avbrott Ă€r ganska höga.”

Vilka Àr dessa mobilitetsproblem och hur kan de undvikas eller ÄtgÀrdas? LÄt oss ta en nÀrmare titt.

Annons

1. Otillförlitliga nÀtverksanslutningar

Medan vi nu har ihÄllande dataanslutningar för vÄra mobila enheter frÄn vÄra Long-Term Evolution (LTE) och Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 och Wi-Fi 6-anslutningar kan den stora volymen mobilanvÀndare vid varje tidpunkt orsaka trÀngsel, avmattningar och förlorade anslutningar. Utan pÄlitliga nÀtverksanslutningar Àr mobila enheter oftast dyra pappersvikter med begrÀnsad funktionalitet.

Inom ramen för affÀrs- och företagsrörlighet Àr det ett icke-förhandlingsbart krav att vara nÄbar och ansluten. AnvÀndarna förvÀntas inte bara svara pÄ samtal och e-postmeddelanden nÀr de Àr pÄ sprÄng, mÄnga företag förlitar sig pÄ gruppmeddelanden och samarbetsprogramvara som Microsoft Teams och Slack för att fÄ saker gjort. UnderlÄtenhet att komma Ät dessa tjÀnster kommer i vÀgen för produktivitet, vilket kan leda till förlust av företag och kunder.

Enligt B2M: s State of Enterprise Mobility-undersökning sa 45 procent av alla tillfrĂ„gade anvĂ€ndare att de har nĂ€tverksrelaterade problem en eller flera gĂ„nger per mĂ„nad. “PĂ„ nĂ€tverkssidan vet du att Wi-Fi och mobilanslutning fortsĂ€tter att vara utmanande, sĂ€rskilt i tĂ€tbefolkade omrĂ„den som San Francisco eller New York”, sĂ€ger Lee. “AnvĂ€ndare behöver anslutning för att en enhet ska kunna utföra sitt jobb och det fortsĂ€tter att vara ett problem.”

NÀtverksanslutningar utanför kontoret ligger utanför de flesta företags IT-chefer. NÄgra sÀtt som företag kan övervinna anslutningsmöjligheter inkluderar att övervÀga överflödiga dataanslutningar med hjÀlp av mobila hotspots eller dual-SIM-smartphones som kan komma Ät mer Àn en operatör.

Besök webbplatsen pÄ Slack

Se det

2. DĂ„lig enhetsbatteriprestanda

VÄra smartphones och surfplattor kan vara kraftfulla handdatorer och superdatorer i fickformat, men deras största begrÀnsning förblir deras batteriteknik. BatterilivslÀngden pÄ mobila enheter Àr den absolut största begrÀnsande faktorn nÀr det gÀller design och prestanda. De enda lösningarna Àr att antingen bÀra en större smartphone med ett större batteri eller investera i externa laddare för att förlÀnga en enhets laddning genom arbetsdagen.

Det hjÀlper inte heller att mÄnga företagsanvÀndare anvÀnder sina BYOD-smarttelefoner och surfplattor för bÄde personliga och affÀrssamtal, meddelanden och appar. NÀr mobila enheter blir mer kapabla och anvÀndbara, desto mer anvÀndning fÄr mÀnniskor ut av dem, vilket pÄverkar batteriets livslÀngd. B2Ms undersökning avslöjade att 41 procent av de tillfrÄgade sa att de hade batterirelaterade problem mÄnga gÄnger per mÄnad.

AnvÀndare kan anvÀnda bÀttre skötsel- och laddningspraxis eller anvÀnda externa batteriladdare och kraftbanker för att minska den dÄliga batteritiden. Det finns olika anvÀndare som vÀljer att fÄ externa företag att reparera eller byta smartphone-batterier. Men det Àr inte bara dyrt och allt svÄrare att göra med dagens tunna enheter, det leder ofta till onödigt byte av friska enheter.

Undersökningen avslöjade ocksÄ att 91 procent av IT-medarbetarna erkÀnner att ha returnerat friska enheter för reparation. Dessa enheter har senare visat sig fungera korrekt. Reparationer och utbyte av enheter tillför en betydande kostnad för affÀrsverksamheten.

3. Frekventa och ovÀntade programuppdateringar

En av de största smÀrtorna vid stationÀr dator Àr ihÄllande programvaru-OS och appuppdateringar. Dessa kan döda mycket tid nÀr appar startar eller nÀr anvÀndare helt enkelt försöker fÄ vissa appar att köras.

Företag ser samma problem med smartphones, som levereras med oavslutade eller buggiga operativsystem som krÀver periodiska uppdateringar och buggfixar. Operativsystem som Apple iOS och Google Android fÄr ofta uppdateringar, och dessa krÀvs ofta för att mildra sÀkerhetsproblem eller sÄrbarheter eller för att ÄtgÀrda prestandaproblem. Det verkar som om konsumenter och företag Àr betatestare av dessa enheter. NÀr dessa uppdateringar hÀnder kan smartphones inte anvÀndas för att ringa eller ringa samt inte heller köra appar av nÄgot slag. NÄgra av dessa uppdateringar till och med tegel eller gör enheter helt oanvÀndbara, vilket försvÄrar problemet.

Apples iOS 13, som driver sin serie av iPhones, har varit en notoriskt buggy-release som levererades i förtid. Senare uppdateringar av operativsystemet slÀpptes för att ÄtgÀrda buggar och mildra problem, men de introducerar ocksÄ nya problem. Som med stationÀra OS-uppdateringar, Àr det tillrÄdligt att hÄlla upp uppdateringen tills du Àr sÀker pÄ att affÀrskritiska appar kommer att fungera pÄ det nya operativsystemet utan problem.

Programuppdateringar Àr oundvikliga. det bÀsta rÄdet som IT-proffsen ger anvÀndarna Àr att vÀnta nÄgra dagar innan de uppdateras för att se till att allt fungerar som avsett och att inga nya problem introduceras. Det sÀgs ocksÄ att det Àr bÀst att uppdatera din enhet efter kontorstid för att inte pÄverka din arbetstid och anslutning.

4. Mobila appar kraschar och blir instabila

NÀr det gÀller programuppdateringsproblem kan mobila appar krascha eller bli instabila kan flaskhalsanvÀndarens produktivitet. Olika mobilapptillverkare behöver justera och uppdatera sin programvara efter en större OS-uppdatering. Om Android- eller iOS-uppdateringar Àr opÄlitliga eller underkokta pÄverkar det apparna som körs pÄ plattformarna.

Enligt B2M: s rapport om State of Enterprise Mobility-undersökningen upplever 40 procent av de tillfrÄgade anvÀndarna apprelaterade problem en eller flera gÄnger per mÄnad. Detta kan variera frÄn appar som inte startar eller appar som kraschar nÀr de anropas, eller kan innebÀra att molnbaserade tjÀnster gÄr ner och lÀmnar filer och dokument oÄtkomliga.

Medan 51 procent av alla tillfrĂ„gade anvĂ€ndare “rapporterade att de hade minst en mobilproblem per mĂ„nad vilket pĂ„verkar deras förmĂ„ga att göra sitt jobb”, sa nĂ€stan 80 procent av de tillfrĂ„gade IT-medarbetarna “endast 5 procent till 20 procent av deras slutanvĂ€ndare rapporterar problem varje mĂ„nad. ” B2M förklarade att detta troligen beror pĂ„ att anvĂ€ndare kanske inte vill ta med sina problem till sin IT-personal, och ocksĂ„ för att det finns problem som de anser att det inte kan lösa.

Som en konsekvens sade rapporten att “37 procent av alla undersökta slutanvĂ€ndare som upplevt mobilproblem erkĂ€nde att de tog minst en ledig dag pĂ„ jobbet pĂ„ grund av stressen att inte kunna göra sitt jobb pĂ„ grund av rörlighetsproblem.” (se diagram ovan, med tillstĂ„nd av B2M Solutions).

5. BYOD-enheter hanteras inte alltid av IT

Bring-Your-Own-Device (BYOD) Àr en praxis dÀr anstÀllda köper och anvÀnder sina personliga smartphones och enheter för arbete. Det Àr vanligt i företag i alla storlekar eftersom det bara Àr vettigt. AnstÀllda vÀljer enheter som de tycker om att anvÀnda som bÄde personliga och arbetsredskap.

Nackdelen med BYOD-praxis Àr dock att det inte finns nÄgon enhetlighet ur IT-avdelningens perspektiv. AnstÀllda i vilket företag som helst kan anvÀnda en mÀngd olika enheter pÄ olika plattformar och köra olika versioner av programvara och appar. IT-avdelningar kan anvÀnda MDM-lösningar, men det löser inte problem och problem som Àr specifika för specifik smarttelefonhÄrdvara, operativsystem (OS) eller enskilda appar.

Detta innebÀr att anstÀllda Àr skyldiga att lösa eventuella problem eller problem som de upplever. Om de lÀmnar sina egna enheter (ingen ordlek Àr avsedda) kommer de flesta anstÀllda troligen att vÀnda sig till enhetstillverkaren för service och support.

B2M Solutions Lee sa att medvetenhet Ă€r det första steget för att ta itu med företagens mobilitet. “CIO: er och VD: ar mĂ„ste vara medvetna om det [mobile devices] Ă€r affĂ€rskritiska IT-tillgĂ„ngar “, sade han.” DĂ€refter mĂ„ste de hitta verktyg som kan ge dem en realtidsbild av dessa frĂ„gor sĂ„ att de kan upptĂ€cka problem och Ă„tgĂ€rda dem snabbt. “

Företag som B2M-lösningar erbjuder programvara och tjĂ€nster som kan spĂ„ra och analysera mobilproblem. “VĂ„r Elemez-lösning kan hantera upp till sex miljarder mobila hĂ€ndelser i realtid per mĂ„nad”, sĂ€ger Lee. “Det hĂ€r Ă€r allt frĂ„n enheter som startar om, enheter som har ett batteriproblem och till och med enheter som tappar anslutningen.”

Att spÄra mobila enheters serviceproblem Àr ett bra första steg. Om du sedan anvÀnder maskininlÀrning (ML) pÄ data och exporterar dem till Business Intelligence (BI) -verktyg kan företagen fÄ en större förstÄelse för hur de ska lösa dessa problem.

Vidare lÀsning

AffÀrsrecensioner

AffÀrens bÀsta val