5 innovationer att tänka på när du köper en affärsskrivare

Tidigare kan allmänna allt-i-ett (AIO) kontorsskrivare ha verkat som tråkiga nödvändigheter förflyttade till de vardagliga uppgifterna att skriva ut och skanna dokument, göra kopior och skicka och ta emot fax. Detta var av design, eftersom kravet på robusta och tillförlitliga utskriftslösningar historiskt har baserats på behovet av att hålla sig till grunderna och undvika klockor och visselpipor. Men det finns goda nyheter för små och medelstora företag på marknaden idag för utskriftslösningar: Det finns ett överflöd av spännande, innovativa tekniker och funktioner som är värda att överväga när du gör ditt nästa skrivarköp.

Skrivare har varit och är fortfarande mycket viktiga för företag. En nyligen genomförd global studie av Hewlett-Packard (HP) visade att nära 70 procent av SMB-ägare säger att deras verksamhet inte kan drivas utan skrivare. När du köper din nästa kontorsskrivare bör du överväga skrivare som kan ansluta till Wi-Fi-anslutna bärbara datorer, datorer, smartphones och surfplattor. Eftersom små och medelstora företag nu förväntar sig bättre bläck- och tonerövervakning, bör du överväga skrivare som erbjuder varningar i rätt tid för när dessa förbrukningsvaror ska bytas ut. Detta kan göras på skrivare via större pekskärmsgränssnitt eller med hjälp av smarttelefonapplikationer.

Tillgången på bekväma bläckprenumerationstjänster bör nu också vara med i ditt köpbeslut. Det finns nu smarta skrivare som förebyggande kan “ringa hem” och få patroner skickade till ditt kontor innan den gamla bläckpatronen blir torr. Följande är några innovationer som är värda att överväga när du väljer din nästa affärsskrivare.

Annons

1. Moderna företag behöver moderna skrivarlösningar

Multifunktionsskrivare (MFP) har förnyat sig och introducerat många smarta utskriftstekniker i det moderna kontoret. Dagens affärsskrivare har också förbättrats när det gäller storlek, design och material.

“Ägare av småföretag vill ha en enhet som passar in i deras miljö som de kan vara stolta över”, säger Anneliese Olson, General Manager och Global Head of Home Printing Solutions på HP. “Våra kunder letar i allt högre grad efter enheter som är mindre i storlek eftersom kontorslokaler förändras och ofta blir mindre.”

Enligt Kristen Goldberg, marknadsdirektör för företagslösningar på Canon USA, fortsätter skrivare att ”innovera och införliva smart teknik som passar den moderna arbetsplatsen.” Hon säger att dagens multifunktionsskrivare måste “utrustas med både avancerad anslutning, till exempel molnkapacitet, och förbättrade säkerhetsfunktioner för att hjälpa dem sömlöst att integreras i dagens moderna kontorsutrustning.”

2. Tänk på Shift to Mobile

För flera år sedan var det tillräckligt svårt att få nätverksskrivare att skriva ut från stationära datorer via Ethernet-anslutningar, så det är förståeligt att trådlös utskrift verkade bara som en rördröm då. Enkel anslutning till olika enheter är en av de största funktionerna som små och medelstora företag kräver av dagens skrivare.

De flesta skrivare levereras nu med inbyggt Wi-Fi och är utformade för att fungera med mobilappar som används i smartphones och surfplattor. Mobilappar verkar vara ännu effektivare än vissa stationära PC-drivrutiner. De är också enklare att använda tack vare olika molnutskriftsprotokoll som Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria och egna lösningar som appar från skrivartillverkare.

Vissa små och medelstora företag värdesätter sömlös integration mellan mobila enheter och kontorsskrivare. Mobila appar som HP Print App och Microsoft Office Lens låter användare göra högupplösta genomsökningar av dokument som kvitton och fakturor. Dessa dokument skickas sedan till molnet där de kan kanaliseras till olika tjänster eller skrivas ut vid behov.

3. Förstå dina bläckprenumerationsalternativ

Att köpa en skrivare betyder inte bara att köpa hårdvara; du investerar i ett helt ekosystem som inkluderar bläck- och kassettbyte och tillgänglighet.

Bläckprenumerationstjänster tar bort en av de största smärtpunkterna för att underhålla en skrivare: behovet av att regelbundet byta bläck eller tonerkassetter. Smarta skrivare känner av när bläcket torkar och beställer proaktivt nästa sats, som kommer inom några dagar. Att välja en skrivare som har ett bifogat prenumerationsalternativ är bra för företag.

“Vi har lärt oss av våra kunder att deras primära drivkraft bakom HP Instant Ink-användning är bekvämligheten att de inte får slut på bläck och avbryter deras verksamhet. För att förstärka detta skickar vi en extra uppsättning bläckpatroner till kunder som registrerar sig på 500- eller 700-sidors planer, “noterade HP: s Olson.

På samma sätt har Brother en hybrid strategi med sin INKvestment Tank MFP. Detta kombinerar ett standardpatronsystem och en inbyggd behållarkonfiguration. Mellan de externa patronerna och de interna tankarna rymmer den här skrivaren mycket bläck. Faktum är att bläckpatronerna som medföljer skrivaren rymmer upp till ett års bläck.

4. Tänk på innovationer inom bläck- och tonerteknik

Skrivartillverkare tänker inte bara om hur bläck och toner säljs; de förnyar sig också kring hur dessa förbrukningsvaror används i skrivare. Att utmana den ofta komplicerade och röriga flerstegsprocessen som krävs för att fylla på nytt bläck eller toner har gett några intressanta idéer. När du köper en ny skrivare till din SMB är det vettigt att väga alternativen för att hitta både ekonomiska och ekologiska alternativ för bläck och toner.

HP lanserade nyligen den första snabbfyllningstonerbehållaren som kunde fylla på en skrivare på 15 sekunder. HP Neverstop Laser är en rörafri laserskrivare med snabb laddning som sparar tid och begränsar avbrott i tjänsten. För närvarande introduceras i Asien, HP Neverstop Laser är utformad för småföretagens behov.

På samma sätt erbjuder Epsons EcoTank-skrivare flera års bläck genom att använda externt monterade bläckbehållare. Denna patronfria modell kan passa företag som vill ha långa perioder mellan att behöva fylla på bläck. Epson innehåller cirka två års bläck med varje ny EcoTank-aktiverad skrivare, vilket kan tilltala små och medelstora företag i startfasen.

Tillverkare blir också alltmer miljömedvetna. Xerox studerar till exempel miljövänliga bläck- och tonerlösningar. Förbrukningsvaror för skrivarbläck och toner säljs också alltmer i återvinningsbara förpackningar.

5. Utskriftslösningar: Nu utformad för små och medelstora företag

Skrivartillverkare hittar nya sätt att lösa små och medelstora företagens utskriftsproblem och utmaningar. De slår samman användarvänligheten hos konsumentskrivare med den robusta säkerheten och prestandan hos företagsenheter i attraktiva och mer kompakta skrivarpaket.

HP har en “One Life” vägledande princip när det gäller att utforma produkter som är robusta nog för kontorsanvändning men ändå intuitiva nog för personligt bruk. “One Life hänvisar till trenden att våra personliga och professionella liv blandas – och detta förstärks ytterligare för små och medelstora företag”, förklarade HP: s Olson. “Du kommer att fortsätta se fler lösningar från HP som hjälper våra kunder att hantera alla aspekter av deras liv.”

Andra SMB-fokuserade funktioner som erbjuds av HP-skrivare inkluderar “självläkande” Wi-Fi, vilket innebär att det proaktivt upptäcker och åtgärdar problem med trådlös anslutning. Röstaktiverad utskrift med röstassistenter som Amazon Alexa, Google Voice Assistant eller Microsoft Cortana är relativt ny men möjliggör handsfree-utskrift i situationer som kräver denna typ av funktionalitet.

Konica-Minoltas nya bizhub i-Series MFP för kontor har intuitiv ikonbaserad multi-pekskärmsteknik, avancerad säkerhet och långvariga förbrukningsvaror. Företaget integrerar en Workplace Hub, som kombinerar en nätverksbrandvägg, IT-hanteringssystem och molnbackup-funktionalitet utformad för små och medelstora företag, allt inom skrivarlösningen.

Vidare läsning

Affärsrecensioner

Affärens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button