5 innovationer att tÀnka pÄ nÀr du köper en affÀrsskrivare

5 innovationer att tÀnka pÄ nÀr du köper en affÀrsskrivare

Tidigare kan allmÀnna allt-i-ett (AIO) kontorsskrivare ha verkat som trÄkiga nödvÀndigheter förflyttade till de vardagliga uppgifterna att skriva ut och skanna dokument, göra kopior och skicka och ta emot fax. Detta var av design, eftersom kravet pÄ robusta och tillförlitliga utskriftslösningar historiskt har baserats pÄ behovet av att hÄlla sig till grunderna och undvika klockor och visselpipor. Men det finns goda nyheter för smÄ och medelstora företag pÄ marknaden idag för utskriftslösningar: Det finns ett överflöd av spÀnnande, innovativa tekniker och funktioner som Àr vÀrda att övervÀga nÀr du gör ditt nÀsta skrivarköp.

Skrivare har varit och Àr fortfarande mycket viktiga för företag. En nyligen genomförd global studie av Hewlett-Packard (HP) visade att nÀra 70 procent av SMB-Àgare sÀger att deras verksamhet inte kan drivas utan skrivare. NÀr du köper din nÀsta kontorsskrivare bör du övervÀga skrivare som kan ansluta till Wi-Fi-anslutna bÀrbara datorer, datorer, smartphones och surfplattor. Eftersom smÄ och medelstora företag nu förvÀntar sig bÀttre blÀck- och tonerövervakning, bör du övervÀga skrivare som erbjuder varningar i rÀtt tid för nÀr dessa förbrukningsvaror ska bytas ut. Detta kan göras pÄ skrivare via större pekskÀrmsgrÀnssnitt eller med hjÀlp av smarttelefonapplikationer.

TillgĂ„ngen pĂ„ bekvĂ€ma blĂ€ckprenumerationstjĂ€nster bör nu ocksĂ„ vara med i ditt köpbeslut. Det finns nu smarta skrivare som förebyggande kan “ringa hem” och fĂ„ patroner skickade till ditt kontor innan den gamla blĂ€ckpatronen blir torr. Följande Ă€r nĂ„gra innovationer som Ă€r vĂ€rda att övervĂ€ga nĂ€r du vĂ€ljer din nĂ€sta affĂ€rsskrivare.

Annons

1. Moderna företag behöver moderna skrivarlösningar

Multifunktionsskrivare (MFP) har förnyat sig och introducerat mÄnga smarta utskriftstekniker i det moderna kontoret. Dagens affÀrsskrivare har ocksÄ förbÀttrats nÀr det gÀller storlek, design och material.

“Ägare av smĂ„företag vill ha en enhet som passar in i deras miljö som de kan vara stolta över”, sĂ€ger Anneliese Olson, General Manager och Global Head of Home Printing Solutions pĂ„ HP. “VĂ„ra kunder letar i allt högre grad efter enheter som Ă€r mindre i storlek eftersom kontorslokaler förĂ€ndras och ofta blir mindre.”

Enligt Kristen Goldberg, marknadsdirektör för företagslösningar pĂ„ Canon USA, fortsĂ€tter skrivare att ”innovera och införliva smart teknik som passar den moderna arbetsplatsen.” Hon sĂ€ger att dagens multifunktionsskrivare mĂ„ste “utrustas med bĂ„de avancerad anslutning, till exempel molnkapacitet, och förbĂ€ttrade sĂ€kerhetsfunktioner för att hjĂ€lpa dem sömlöst att integreras i dagens moderna kontorsutrustning.”

2. TÀnk pÄ Shift to Mobile

För flera Är sedan var det tillrÀckligt svÄrt att fÄ nÀtverksskrivare att skriva ut frÄn stationÀra datorer via Ethernet-anslutningar, sÄ det Àr förstÄeligt att trÄdlös utskrift verkade bara som en rördröm dÄ. Enkel anslutning till olika enheter Àr en av de största funktionerna som smÄ och medelstora företag krÀver av dagens skrivare.

De flesta skrivare levereras nu med inbyggt Wi-Fi och Àr utformade för att fungera med mobilappar som anvÀnds i smartphones och surfplattor. Mobilappar verkar vara Ànnu effektivare Àn vissa stationÀra PC-drivrutiner. De Àr ocksÄ enklare att anvÀnda tack vare olika molnutskriftsprotokoll som Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria och egna lösningar som appar frÄn skrivartillverkare.

Vissa smÄ och medelstora företag vÀrdesÀtter sömlös integration mellan mobila enheter och kontorsskrivare. Mobila appar som HP Print App och Microsoft Office Lens lÄter anvÀndare göra högupplösta genomsökningar av dokument som kvitton och fakturor. Dessa dokument skickas sedan till molnet dÀr de kan kanaliseras till olika tjÀnster eller skrivas ut vid behov.

3. FörstÄ dina blÀckprenumerationsalternativ

Att köpa en skrivare betyder inte bara att köpa hÄrdvara; du investerar i ett helt ekosystem som inkluderar blÀck- och kassettbyte och tillgÀnglighet.

BlÀckprenumerationstjÀnster tar bort en av de största smÀrtpunkterna för att underhÄlla en skrivare: behovet av att regelbundet byta blÀck eller tonerkassetter. Smarta skrivare kÀnner av nÀr blÀcket torkar och bestÀller proaktivt nÀsta sats, som kommer inom nÄgra dagar. Att vÀlja en skrivare som har ett bifogat prenumerationsalternativ Àr bra för företag.

“Vi har lĂ€rt oss av vĂ„ra kunder att deras primĂ€ra drivkraft bakom HP Instant Ink-anvĂ€ndning Ă€r bekvĂ€mligheten att de inte fĂ„r slut pĂ„ blĂ€ck och avbryter deras verksamhet. För att förstĂ€rka detta skickar vi en extra uppsĂ€ttning blĂ€ckpatroner till kunder som registrerar sig pĂ„ 500- eller 700-sidors planer, “noterade HP: s Olson.

PÄ samma sÀtt har Brother en hybrid strategi med sin INKvestment Tank MFP. Detta kombinerar ett standardpatronsystem och en inbyggd behÄllarkonfiguration. Mellan de externa patronerna och de interna tankarna rymmer den hÀr skrivaren mycket blÀck. Faktum Àr att blÀckpatronerna som medföljer skrivaren rymmer upp till ett Ärs blÀck.

4. TÀnk pÄ innovationer inom blÀck- och tonerteknik

Skrivartillverkare tÀnker inte bara om hur blÀck och toner sÀljs; de förnyar sig ocksÄ kring hur dessa förbrukningsvaror anvÀnds i skrivare. Att utmana den ofta komplicerade och röriga flerstegsprocessen som krÀvs för att fylla pÄ nytt blÀck eller toner har gett nÄgra intressanta idéer. NÀr du köper en ny skrivare till din SMB Àr det vettigt att vÀga alternativen för att hitta bÄde ekonomiska och ekologiska alternativ för blÀck och toner.

HP lanserade nyligen den första snabbfyllningstonerbehÄllaren som kunde fylla pÄ en skrivare pÄ 15 sekunder. HP Neverstop Laser Àr en rörafri laserskrivare med snabb laddning som sparar tid och begrÀnsar avbrott i tjÀnsten. För nÀrvarande introduceras i Asien, HP Neverstop Laser Àr utformad för smÄföretagens behov.

PÄ samma sÀtt erbjuder Epsons EcoTank-skrivare flera Ärs blÀck genom att anvÀnda externt monterade blÀckbehÄllare. Denna patronfria modell kan passa företag som vill ha lÄnga perioder mellan att behöva fylla pÄ blÀck. Epson innehÄller cirka tvÄ Ärs blÀck med varje ny EcoTank-aktiverad skrivare, vilket kan tilltala smÄ och medelstora företag i startfasen.

Tillverkare blir ocksÄ alltmer miljömedvetna. Xerox studerar till exempel miljövÀnliga blÀck- och tonerlösningar. Förbrukningsvaror för skrivarblÀck och toner sÀljs ocksÄ alltmer i Ätervinningsbara förpackningar.

5. Utskriftslösningar: Nu utformad för smÄ och medelstora företag

Skrivartillverkare hittar nya sÀtt att lösa smÄ och medelstora företagens utskriftsproblem och utmaningar. De slÄr samman anvÀndarvÀnligheten hos konsumentskrivare med den robusta sÀkerheten och prestandan hos företagsenheter i attraktiva och mer kompakta skrivarpaket.

HP har en “One Life” vĂ€gledande princip nĂ€r det gĂ€ller att utforma produkter som Ă€r robusta nog för kontorsanvĂ€ndning men Ă€ndĂ„ intuitiva nog för personligt bruk. “One Life hĂ€nvisar till trenden att vĂ„ra personliga och professionella liv blandas – och detta förstĂ€rks ytterligare för smĂ„ och medelstora företag”, förklarade HP: s Olson. “Du kommer att fortsĂ€tta se fler lösningar frĂ„n HP som hjĂ€lper vĂ„ra kunder att hantera alla aspekter av deras liv.”

Andra SMB-fokuserade funktioner som erbjuds av HP-skrivare inkluderar “sjĂ€lvlĂ€kande” Wi-Fi, vilket innebĂ€r att det proaktivt upptĂ€cker och Ă„tgĂ€rdar problem med trĂ„dlös anslutning. Röstaktiverad utskrift med röstassistenter som Amazon Alexa, Google Voice Assistant eller Microsoft Cortana Ă€r relativt ny men möjliggör handsfree-utskrift i situationer som krĂ€ver denna typ av funktionalitet.

Konica-Minoltas nya bizhub i-Series MFP för kontor har intuitiv ikonbaserad multi-pekskÀrmsteknik, avancerad sÀkerhet och lÄngvariga förbrukningsvaror. Företaget integrerar en Workplace Hub, som kombinerar en nÀtverksbrandvÀgg, IT-hanteringssystem och molnbackup-funktionalitet utformad för smÄ och medelstora företag, allt inom skrivarlösningen.

Vidare lÀsning

AffÀrsrecensioner

AffÀrens bÀsta val