4G-infrastruktur är fortfarande avgörande för höghastighetsinternet i Indien: Rapport

4G, 4G-infrastruktur, 4G internet i Indien, 4G mobilnät, Digital India-program, fiberoptiknätverk, Teknik, Tech News “Vi noterar att befintliga och nya teleoperatörer redan har haft enorma investeringar för att införa 4G-infrastruktur”, säger rapporten.

Att lansera 4G-infrastrukturen är avgörande för högre internethastighet i Indien, säger det globala finansföretaget Morgan Stanley i en rapport.

”Vi förväntar oss att 90 procent av användarna i Indien kommer åt Internet via mobil till 2020. Därför blir tillgängligheten av pan-India 3G- och 4G-mobilnät avgörande för internethastigheter”, säger rapporten.

Det uppgav att när 3G-utrullningen förbättrades, började en stegvis större andel dataabonnenter komma på 3G jämfört med 2G, vilket hjälpte de genomsnittliga hastigheterna att röra sig.

”Vi noterar att befintliga och nya teleoperatörer redan har haft enorma investeringar för att införa 4G-infrastruktur. Vidare planerar regeringen genom sitt Digital India-program att spendera 17 miljarder dollar för att ansluta 600 000 byar via ett fiberoptiskt nätverk. Dessa initiativ lovar bra för genomsnittliga hastigheter och bredbandspenetrering, ”tillade rapporten.

Internetpenetrationen i Indien har nått 30 procent, men internethastigheterna förblir låga, med bredbandspenetrering på 16 procent. Dessutom är bredbandstrådspenetrationen ännu lägre med 8 procent, säger rapporten.

”Globalt är klyftan mellan Internet och bredbandspenetration högst för Indien och Brasilien. Låga internethastigheter framhävs också av Akamai, som citerar genomsnittliga bredbandshastigheter för Indien och Brasilien som en av de lägsta globalt på ~ 3 Mbps, ”tillade rapporten.

Följ Express Techie på Facebook för de senaste nyheterna om teknik, recensioner och mer. Eller så kan du tweeta till oss @expresstechie för tips, senaste tekniska nyheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button