4 Lyft Electric Cikes Catch Fire i Bay Area

Förra veckan brann fyra av de distinkta svarta och rosa Lyft-elcyklarna i Bay Area och tvingade Lyft att dra dem alla från service medan den försöker lista ut vad som hände.

Som Mashable rapporterar brukade e-cyklarna vara en del av Ford GoBike-cykeldelningstjänsten innan de blev en del av Lyfts verksamhet. De består av en elassisterad cykel med ett uppladdningsbart batteri monterat på ramen framför sätet.

Totalt sett har fyra av dessa cyklar setts med batterier som antingen glödde eller brann, men i alla fall orsakades inga skador. Två fall inträffade i San Francisco, ett i Berkeley och ett annat i San Jose. Felet i San Jose tros bero på vandalism, men det finns ännu inga ord om möjliga orsaker till de andra tre cyklarna.

BREAKING: @LYFT e-cykelbatteri tar eld i # SanFrancisco

Rapporterades först av @SFExaminer. https://t.co/Zk5T0mCD9q pic.twitter.com/3SBj19qk2X

– Joe Fitz Rodriguez (@FitzTheReporter) 31 juli 2019

Lyft bestämde sig för att inaktivera elcyklarna, vilket gör dem oanvändbara i San Jose, San Francisco och Oakland där dessa så kallade Bay Wheels e-cyklar erbjuds. En talesman för Lyft förklarade: “Av ett överflöd av försiktighet gör vi tillfälligt e-cykelflottan otillgänglig för förare medan vi undersöker och uppdaterar vår batteriteknik.”

SiliconValley.com rapporterar att Lyft har varit i kontakt med sina stadspartners angående vad som händer. Colin Heyne, en talesman för Department of Transportation i San Jose, sa, “De har ingen avsikt att återinföra cyklarna förrän de vet vad problemet är och har åtgärdat det. Vi kommer att arbeta med dem för att få en fullständig bild av vad de gör för att undersöka dessa batterier och vad de kommer att gå igenom för säkerhetstester innan de startar om cyklarna. “

Relaterade Artiklar

Back to top button