4 Lyft Electric Cikes Catch Fire i Bay Area

4 Lyft Electric Cikes Catch Fire i Bay Area

Förra veckan brann fyra av de distinkta svarta och rosa Lyft-elcyklarna i Bay Area och tvingade Lyft att dra dem alla frÄn service medan den försöker lista ut vad som hÀnde.

Som Mashable rapporterar brukade e-cyklarna vara en del av Ford GoBike-cykeldelningstjÀnsten innan de blev en del av Lyfts verksamhet. De bestÄr av en elassisterad cykel med ett uppladdningsbart batteri monterat pÄ ramen framför sÀtet.

Totalt sett har fyra av dessa cyklar setts med batterier som antingen glödde eller brann, men i alla fall orsakades inga skador. TvÄ fall intrÀffade i San Francisco, ett i Berkeley och ett annat i San Jose. Felet i San Jose tros bero pÄ vandalism, men det finns Ànnu inga ord om möjliga orsaker till de andra tre cyklarna.

BREAKING: @LYFT e-cykelbatteri tar eld i # SanFrancisco

Rapporterades först av @SFExaminer. https://t.co/Zk5T0mCD9q pic.twitter.com/3SBj19qk2X

– Joe Fitz Rodriguez (@FitzTheReporter) 31 juli 2019

Lyft bestĂ€mde sig för att inaktivera elcyklarna, vilket gör dem oanvĂ€ndbara i San Jose, San Francisco och Oakland dĂ€r dessa sĂ„ kallade Bay Wheels e-cyklar erbjuds. En talesman för Lyft förklarade: “Av ett överflöd av försiktighet gör vi tillfĂ€lligt e-cykelflottan otillgĂ€nglig för förare medan vi undersöker och uppdaterar vĂ„r batteriteknik.”

SiliconValley.com rapporterar att Lyft har varit i kontakt med sina stadspartners angĂ„ende vad som hĂ€nder. Colin Heyne, en talesman för Department of Transportation i San Jose, sa, “De har ingen avsikt att Ă„terinföra cyklarna förrĂ€n de vet vad problemet Ă€r och har Ă„tgĂ€rdat det. Vi kommer att arbeta med dem för att fĂ„ en fullstĂ€ndig bild av vad de gör för att undersöka dessa batterier och vad de kommer att gĂ„ igenom för sĂ€kerhetstester innan de startar om cyklarna. “