$ 39 Rock Pi X kör Windows 10

$ 39 Rock Pi X kör Windows 10

Om du Àr ute efter en enda kortdator som Raspberry Pi 4 ($ 45,99 pÄ Amazon) men vill att den ska köra Windows, har Radxa snart ett alternativ för dig och det kostar bara $ 39.

Som CNX Software rapporterar anvÀnder Radxa Rock Pi X enkortdator en Intel Atom x5-Z8300 Cherry Trail-processor, vilket innebÀr att den ska fungera med Windows 10 sÄvÀl som det enorma utbudet av x86 Linux-distributioner dÀr ute. Men du kanske vill betala lite mer Àn $ 39-modellpriset för lite mer RAM och trÄdlös anslutning.

Rock Pi X kommer att skickas i tvÄ versioner som heter Model A och Model B. Model A Àr den billigaste av de tvÄ och börjar pÄ $ 39, men du fÄr inte WiFi-anslutning eller Bluetooth. Det Àr ocksÄ begrÀnsat till 1 GB RAM. Det finns en modell A med 2 GB RAM för $ 49 eller 4 GB RAM för $ 65, och alla tre kort har Gigabit Ethernet.

Om trĂ„dlöst Ă€r viktigt, innehĂ„ller Model B Rock Pi X 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.2. Det börjar pĂ„ $ 49 för versionen med 1 GB RAM, med 2 GB-versionen kostar $ 59 och 4 GB-versionen kostar $ 75. Även till det priset Ă€r det ett mycket billigt, om underdrivet kort för Windows 10. Linux kommer definitivt att fungera smidigare, dock beroende pĂ„ distribution och vald miljö.

Det Àr viktigt att notera att pÄ 1 GB-versionerna av detta kort skulle du vara begrÀnsad till Windows 10 32-bitars eftersom 64-bitarsversionen krÀver minst 2 GB RAM.

Atom x5-Z8300 Àr ett fyrkÀrnigt chip som körs pÄ 1,44 GHz med en Turbo boost upp till 1,84 GHz vid behov. Lagring kan lÀggas till pÄ kortet via MicroSD-kort eller eMMC-blixtuttaget och videoutgÄngen sker via en HDMI 1.4-port som möjliggör upp till 4K-upplösning vid 30Hz. Det finns ocksÄ en USB 3.0-port, tvÄ USB 2.0-portar och en USB Type-C-port.

Vi vet inte nÀr Rock Pi X-korten kommer att slÀppas eftersom de bara har dykt upp som produktlistor pÄ HackerBoards.com. SÄ för tillfÀllet borde vi bara förvÀnta oss dem snart, vilket ger dig lite mer tid att spara till den föredragna 4 GB-versionen av bÄda korten.