39 procent av onlinerecensionerna Àr helt opÄlitliga

39 procent av onlinerecensionerna Àr helt opÄlitliga

Har du nĂ„gonsin gĂ„tt in i en murstenbutik och tĂ€nkt pĂ„ dig sjĂ€lv: “Vad dessa produkter behöver Ă€r omedelbart lĂ€sbara recensioner, som de online!” TĂ€nk igen. I genomsnitt Ă€r nĂ€stan 4 av 10 recensioner som du lĂ€ser online i bĂ€sta fall opĂ„litliga och helt fĂ€rdiga nonsens som Ă€r vĂ€rsta att förstöra ett företag. Detta trots att 88 procent av de tillfrĂ„gade riktiga personerna sa att de hade lĂ€mnat en legitim recension.

Why Axis Bug

Forskningen utfördes av BestSEOCompanies.com, vilket Ă€r precis vad namnet sĂ€ger: en webbplats som betygsĂ€tter och jĂ€mför SEO-tjĂ€nster. De kollade igenom tusentals recensioner med hjĂ€lp av Fakespot, ett online-granskningsanalysverktyg som alla kan prova – klistra in en URL för en produkt frĂ„n Amazon, Best Buy, Walmart och andra, och du fĂ„r en rapport om hur mĂ„nga recensioner pĂ„ sidan Ă€r sminkade bull-pucky. Webbplatsen undersökte ocksĂ„ konsumenter (med hjĂ€lp av Amazon Mechanical Turk) som lĂ€ste och skrev online produktrecensioner, och det pratade med vissa marknadsförare online om deras schemalĂ€ggning och pengar att göra med recensioner.

Du kan se de dÄliga nyheterna ovan. Otillförlitliga recensioner för klÀder ligger pÄ 46,2 procent, följt noga av recensioner för heminredning (45,6 procent) och elektronik (42 procent). Siffrorna sjunker dÀrifrÄn, men inte sÄ mycket. Den lÀgsta andelen opÄlitliga recensioner som de hittade var för böcker, av allt, 22,9 procent. (De bestÀmde detta genom att kontrollera recensioner pÄ 389 produkter, med minst 25 produkter i varje kategori). Totalt av de 2,7 miljoner recensioner de analyserade visade dem vara opÄlitliga.

Hela 24 procent av de 389 produkterna de kontrollerade hade 50 procent eller mer av opÄlitliga recensioner.

Varför spelar det nÄgon roll? Eftersom mÀnniskor lÀser beröm och kritik och fattar köpbeslut baserat pÄ dem. Diagrammet nedan visar de kategorier som mÀnniskor först lÀser recensioner för.

Varför axeldiagrammet - kraften i online-recensioner

MĂ„nga mĂ€nniskor, 21,5 procent, kommer inte att köpa en produkt som inte har nĂ„gra recensioner, men 35,8 procent sa att de skulle göra det. Majoriteten av befolkningen – 83,4 procent – sa att recensioner var mĂ„ttligt till extremt inflytelserika pĂ„ sina inköp.

Varför Axis 810-diagram - Köp en produkt baserat pÄ recensioner

Ännu fler var benĂ€gna att tro recensioner om de skrevs av verifierade köpare.

Det finns mycket mer i rapporten som du kan lĂ€sa hĂ€r, inklusive information frĂ„n marknadsförare och företagare som hanterar recensioner. En stor takeaway sammanfattas i detta citat: “Även om en Ă€rlig negativ recension kan spara kunder mycket tid och besvĂ€r, kan en falsk negativ recension orsaka oförtjĂ€nt kaos hos smĂ„företagare.”

LĂ€s mer.