2019: s bästa ” gratisspel ” gjorde varje $ 1,5 miljarder plus

Vilket tycker du är en större affär, eller Fortnite? Okej, visst, för 2019 gjorde superhjältarna ett mord globalt och drog in 2,8 miljarder dollar i kassabrutto. Men Fortnite – ett spel som är “gratis att spela” för alla, på vilken plattform som helst, lyckades tjäna 1,8 miljarder dollar. Och det är långt ifrån ensamt. De fem bästa spel som spelades gratis tjänade över 1,5 miljarder dollar under 2019, enligt SuperData.

Why Axis Bug

Statista-diagrammet ovan visar de andra stora namnen i topp fem: Dungeon Fighter Online, Honor of Kings (aka Arena of Valor), League of Legends och den gamla starka Candy Crush Saga. Resten av de tio bästa inkluderar Pokemon Go, Crossfire, Fate / Grand Order, Game for Peace och Last Shelter: Survival. Alla hade över 1,1 miljarder dollar i intäkter förra året.

Jämför det “gratis” spelet nummer två (Dungeon Figher Online med 1,6 miljarder dollar i intäkter) med årets näst största film, som inte ens knackade en miljard, till 968 miljoner dollar. Det är uppenbart: spelindustrin krossar det (godis).

Bryt ner det per plattform så blir du ännu mer förvånad. Free-to-play-spelen samlas kontant som en tröskare drar i hö, till en summa av totalt 87,1 miljarder dollar. Enbart mobila “gratis” -spel tjänade 64,4 miljarder dollar; i låga delen hade konsolspel bara 1,5 miljarder dollar i intäkter från gratisspel.

Why Axis-diagrammet - Statista: Free-to-Play Game Revenue 2019

Om du inte känner till vad “freemium” -modellen handlar om, betyder det att alla kan ladda ner spelen för ingenting och spela dem. Men för att få ytterligare innehåll – nya nivåer, virtuell utrustning, letar efter karaktärer och så vidare – tenderar folk att betala. Och snyggt. Intäktsökningen från 2018 till 2019 för free-to-play-spel är 6 procent.

Naturligtvis är det inte exakt äpplen att jämföra filmkassa med köp i appar. För filmer är motsvarigheten förmodligen tillhörande saker, som kopplingsvaror. Men chansen är liten att Disney kommer att släppa en framtid eller film gratis i hopp om att några Happy Meal-leksaker kommer att kompensera för det.

För att hålla det i perspektiv säger SuperDatas rapport (med titeln) att under 2019 tjänade alla spel och interaktiva medier – inklusive saker som Twitch och Mixer-streamingkanaler och virtual reality på headset som Oculus Quest – 120,1 miljarder dollar över hela världen. Det var ett dopp i premiumbetalda spelintäkter från 2018, som hade många stora namnutgåvor som Marvels Spider-Man. Det är nästan vid den punkt där laddning alls för ett spel förmodligen inte är värt det för utvecklare när de kan göra så mycket “att ge bort det gratis.” TANSTAAFL.

Relaterade Artiklar

Back to top button