2019 MacBook Air anvÀnder lÄngsammare SSD

2019 MacBook Air anvÀnder lÄngsammare SSD

Tidigare denna mÄnad uppdaterade Apple MacBook Air-hÄrdvaran och tog det mycket vÀlkomna steget att sÀnka den bÀrbara datorns pris med $ 100. En billigare MacBook kommer dock inte utan kompromiss, och den kompromissen visar sig vara SSD-prestanda.

För det mesta förblir nya MacBook Air densamma som förra Ă„rets modell. Den enda rubrikskillnaden gĂ€ller 13,3-tumsskĂ€rmen, som nu har True Tone-teknik för att automatiskt justera skĂ€rmen “för en bekvĂ€mare tittarupplevelse.” Prisfallet frĂ„n 1199 $ till 1 099 $ Ă€r stort och hjĂ€lper till att göra den nya Air Apples billigaste MacBook.

Som Consomac rapporterar (översatt) kompromissade dock Apple inom ett omrÄde. Att köra ett diskhastighetsverktygstest pÄ MacBook Air 2018 och 2019 avslöjade att SSD i den nya modellen Àr betydligt lÄngsammare nÀr det gÀller att lÀsa data. Förra Ärets 256 GB-modell hade lÀshastigheter pÄ 2 GB / s och skrivhastigheter pÄ 960 MB / s. För 2019 sjunker dessa siffror till 1,3 GB / s för lÀsningar och ökade nÄgonsin sÄ lite till 1 GB / s för skrivningar.

PÄ papper Àr det en stor förÀndring av lÀshastigheter och en liten skrivförÀndring, men i verklig anvÀndning verkar det som om de flesta anvÀndare förmodligen inte kommer att mÀrka om de inte ber sin MacBook Air att göra en ganska intensiv datatransport. Vi mÄste komma ihÄg att Luften trots allt inte riktar sig till kraftanvÀndare.

256 GB-modellen ser ut att vara den som ska vÀlja om du har rÄd med sin högre pris pÄ 1 299 $. Det beror pÄ att SSD i 128 GB-modellen bara uppnÄr en 500 MB / s skrivhastighet medan den matchar 1,3 GB / s lÀshastigheter för 256 GB-versionen.