2019 MacBook Air använder långsammare SSD

Tidigare denna månad uppdaterade Apple MacBook Air-hårdvaran och tog det mycket välkomna steget att sänka den bärbara datorns pris med $ 100. En billigare MacBook kommer dock inte utan kompromiss, och den kompromissen visar sig vara SSD-prestanda.

För det mesta förblir nya MacBook Air densamma som förra årets modell. Den enda rubrikskillnaden gäller 13,3-tumsskärmen, som nu har True Tone-teknik för att automatiskt justera skärmen “för en bekvämare tittarupplevelse.” Prisfallet från 1199 $ till 1 099 $ är stort och hjälper till att göra den nya Air Apples billigaste MacBook.

Som Consomac rapporterar (översatt) kompromissade dock Apple inom ett område. Att köra ett diskhastighetsverktygstest på MacBook Air 2018 och 2019 avslöjade att SSD i den nya modellen är betydligt långsammare när det gäller att läsa data. Förra årets 256 GB-modell hade läshastigheter på 2 GB / s och skrivhastigheter på 960 MB / s. För 2019 sjunker dessa siffror till 1,3 GB / s för läsningar och ökade någonsin så lite till 1 GB / s för skrivningar.

På papper är det en stor förändring av läshastigheter och en liten skrivförändring, men i verklig användning verkar det som om de flesta användare förmodligen inte kommer att märka om de inte ber sin MacBook Air att göra en ganska intensiv datatransport. Vi måste komma ihåg att Luften trots allt inte riktar sig till kraftanvändare.

256 GB-modellen ser ut att vara den som ska välja om du har råd med sin högre pris på 1 299 $. Det beror på att SSD i 128 GB-modellen bara uppnår en 500 MB / s skrivhastighet medan den matchar 1,3 GB / s läshastigheter för 256 GB-versionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button