2019 13-tums MacBook Pro stängs oväntat av

Om du äger en 2019-modell av 13-tums MacBook Pro och den började stängas av oväntat är du inte ensam, Apple vet om problemet och har en lösning.

Som Engadget rapporterar belystes problemet först i augusti när en MacRumors-forumanvändare med namnet leoshaun förklarade hur hans MacBook Pro stängdes av med cirka 25 procent batteriladdning kvar. Då visade det sig att han redan hade bytt ut en MBP och samma problem uppstod med den nya.

Apple har sedan dess bekräftat att det finns ett problem genom att publicera ett supportdokument med titeln “Om din MacBook Pro (13-tums, 2019, två Thunderbolt 3-portar) stängs av.” Det är dock inte precis en snabb lösning.

Om du har det här problemet ber Apple dig att vänta tills batteriet har sjunkit under 90 procent. Vid den tiden ansluter du din bärbara dator till nätadaptern, avslutar alla applikationer och placerar sedan din MBP i viloläge. Efter det, låt det bara laddas i minst åtta timmar och uppdatera det sedan till den senaste versionen av macOS.

Det antas att denna process kommer att lösa problemet, vilket helt klart är något att göra med batteriets funktion. Men om det inte gör det låter det som om en resa till din lokala Apple Store är i ordning och du kommer sannolikt att få ett nytt batteri monterat, eller i värsta fall en MacBook Pro. Vad som är oklart just nu är hur många 13-tums MacBook Pro (1 299,00 dollar på Amazon) som påverkas.

När julen snart närmar sig kommer alla som lider av detta batterifel att vara angelägna om att ordna det innan butikerna blir för upptagen och det oundvikliga brådskan efter Apple-support börjar.

Relaterade Artiklar

Back to top button