2019 13-tums MacBook Pro stÀngs ovÀntat av

2019 13-tums MacBook Pro stÀngs ovÀntat av

Om du Àger en 2019-modell av 13-tums MacBook Pro och den började stÀngas av ovÀntat Àr du inte ensam, Apple vet om problemet och har en lösning.

Som Engadget rapporterar belystes problemet först i augusti nÀr en MacRumors-forumanvÀndare med namnet leoshaun förklarade hur hans MacBook Pro stÀngdes av med cirka 25 procent batteriladdning kvar. DÄ visade det sig att han redan hade bytt ut en MBP och samma problem uppstod med den nya.

Apple har sedan dess bekrĂ€ftat att det finns ett problem genom att publicera ett supportdokument med titeln “Om din MacBook Pro (13-tums, 2019, tvĂ„ Thunderbolt 3-portar) stĂ€ngs av.” Det Ă€r dock inte precis en snabb lösning.

Om du har det hÀr problemet ber Apple dig att vÀnta tills batteriet har sjunkit under 90 procent. Vid den tiden ansluter du din bÀrbara dator till nÀtadaptern, avslutar alla applikationer och placerar sedan din MBP i vilolÀge. Efter det, lÄt det bara laddas i minst Ätta timmar och uppdatera det sedan till den senaste versionen av macOS.

Det antas att denna process kommer att lösa problemet, vilket helt klart Àr nÄgot att göra med batteriets funktion. Men om det inte gör det lÄter det som om en resa till din lokala Apple Store Àr i ordning och du kommer sannolikt att fÄ ett nytt batteri monterat, eller i vÀrsta fall en MacBook Pro. Vad som Àr oklart just nu Àr hur mÄnga 13-tums MacBook Pro (1 299,00 dollar pÄ Amazon) som pÄverkas.

NÀr julen snart nÀrmar sig kommer alla som lider av detta batterifel att vara angelÀgna om att ordna det innan butikerna blir för upptagen och det oundvikliga brÄdskan efter Apple-support börjar.