20 saker du inte visste att din Chromecast kunde göra

Google hjälper dig att förenkla ditt online-liv – från e-post och online-lagring till nyheter och digitala kartor. Men det kan också ta över din TV med Chromecast.

Om du har en 4K-TV kommer Chromecast Ultra att ge dig tillbaka $ 69; standardversionen är $ 35. Oavsett vilken du väljer, en del av Chromecasts överklagande ligger i dess bärbarhet och användarvänlighet; anslut bara, anslut till Wi-Fi så strömmar du Netflix, Spotify, HBO, Hulu och mer från din mobila enhet eller dator till TV: n på nolltid. För att inte tala om appar för musik, träning och ikapp sport.

Om du fortfarande håller fast vid första generationens Chromecast kommer du inte att kunna dra nytta av några nya funktioner framöver eftersom Google inte längre kommer att uppdatera firmware för den modellen, så nu är det bra att uppgradera och få en uppdatering om vad den här gadgeten kan göra. Medan den ultraportabla enheten är ganska mycket plug and play, finns det några tips och tricks som kan göra gjutning mer magisk. Kolla in dem nedan.

Annons

Ethernet-adapter för Chromecast

Chromecast är en praktisk gadget för att streama Netflix, YouTube och annat innehåll från mobila enheter till din TV, men det kräver en stark Wi-Fi-anslutning för att leverera strömmar som inte buffrar. Inte alla har dock ett supersnabbt Wi-Fi-nätverk, och för dessa människor har Google en Ethernetadapter på $ 15 för Chromecast.

Adaptern ser ut som den befintliga Chromecast-strömsladden, men plug-enden har nu en liten Ethernet-port. Anslut en Ethernet-kabel som också är ansluten till ditt modem till den porten, anslut USB-änden på adaptern till Chromecast, anslut Chromecast till HDMI-porten på din TV och du är redo att gå.

15,00 USD på Google Store

Se det

Titta på Amazon Video på Chromecast (Slutligen)

I flera år kunde du inte kasta innehåll från Amazon Prime Video-appen till din TV med Chromecast eftersom Amazon hade sin egen streaming-dongel. Prime-prenumeranter fick istället casta filmer och TV-program från sin Chrome-webbläsare.

Det förändrades i sommar när Google och Amazon kallade vapenvila och Prime Video lades till i listan över appar som stöder Google Cast. Bara skjuta upp Prime Video-appen och leta efter cast-ikonen.

Cast Spotify Premium till din TV

Om du är Spotify Premium-abonnent kan du casta låtar via din Chromecast. Se till att din enhet har samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast. Öppna Spotify-appen, spela ett spår, välj tillgängliga enheter och välj sedan din Chromecast. Pandora är också ett alternativ.

Cast din AT&T TV nu Cloud DVR

Om du prenumererar på AT&T TV Now (tidigare DirectTV Now) kan du titta på live-TV eller något du har sparat i tjänstens Cloud DVR via din Chromecast. Öppna bara AT&T TV Now-appen, välj Cast-ikonen och välj den Chromecast-enhet du vill använda.

$ 49,99 på AT&T TV NU

Se det

Gästläge för Chromecast

Oavsett om du har husgäster i en vecka eller festgäster på en kväll kanske du vill låta dem bestämma vad de ska titta på utan att ge dem tillgång till ditt Wi-Fi. Vrid din Chromecast till gästläge i enhetens inställningar, och alla inom cirka 25 fot från Chromecast kommer att kunna casta när alternativet dyker upp på sin enhet. Om detta misslyckas kan användaren mata in den fyrsiffriga PIN-koden som kommer att visas på TV: n i appens inställningar på sin enhet.

Spåra inte

Det är omöjligt att stänga av all spårning eftersom Chromecast bara är kanal för innehåll, men du kan begränsa det. Öppna Google Home-appen och välj Enheter> Chromecast. Välj Inställningar och avmarkera Skicka Chromecast-enhetsanvändningsdata och kraschrapporter till Google.

Casta Google-bilder till din TV

Om du använder Google Presentationer kan du visa din presentation med Chromecast eftersom Google Cast är inbyggt i Chrome. Klicka på alternativet Present längst upp till höger i presentationen, välj Present på en annan skärmoch välj din Chromecast-enhet.

Lägg till foton på Chromecast-bakgrunden

Byt upp din Chromecast-bakgrund med Ambient Mode. Du kan använda dina egna foton eller välja från Googles urval av konst, landskapsfotografering och satellitbilder.

I Google Home-appen trycker du på ikonen för din Chromecast. Tryck på kugghjulsikonen för Enhetsinställningar menyn och bläddra ner till Omgivningsläge. Här kan du välja att få dina Chromecast-bilder från Google Photos eller ett galleri med Google-samlade bilder och konstverk. Knacka Experimentell för att dra bilder från Facebook eller Flickr. Du kan också lägga till väder och tid i displayen.

Casta Google Foto till TV: n

På samma sätt kan Chromecast fungera som ett modernt alternativ till bildspel från gamla skolor; inga projektorer här. Google Photos har Chromecast-stöd så att du kan kasta dina bilder från Google Photos på iOS, Android och PC till din TV. Leta efter Cast-ikonen högst upp i appen Google Foto och tryck för att ansluta.

Cast Plex till Chromecast

En av de främsta klagomålen om Chromecast är att den inte stöder uppspelning av lokal media, så du kan inte använda innehåll som du har sparat i molnet. Men med mediahanteringsappen Plex kan du strömma musik, filmer och foton via Chromecast. Plex organiserar ditt spridda innehåll och låter dig titta på det från surfplattor, TV-apparater, telefoner och mer. Registrera dig för tjänsten, ladda ner Plex-appen, öppna den och skicka ditt innehåll till Chromecast.

Gratis på Plex

Se det

Handlande fjärrkontroll

Du har antagligen använt din telefon som fjärrkontroll för din kabel eller Chromecast, men du kanske inte vet att du kan använda den för att kringgå processen att behöva ändra ingången för att casta om din TV stöder HDMI-CEC. Googla din TV-modell och handelsnamnet för HDMI-CEC som matchar varumärket:

Samsung – Anynet +
Sony – BRAVIA Link eller BRAVIA Sync
Sharp – Aquos Link
Hitachi – HDMI-CEC
AOC – E-länk
Pioneer – Kuro Link
Toshiba – Regza Link eller CE-Link
Onkyo – RIHD (Remote Interactive via HDMI)
LG – SimpLink
Panasonic – VIERA Link eller HDAVI Control eller EZ-Sync
Philips – EasyLink
Mitsubishi – NetCommand för HDMI
Runco International – RuncoLink

Om du har det, använd sedan TV-fjärrkontrollen och gå till Inställningar och välj alternativet HDMI-CEC och aktivera det. Nu när du castar till din TV behöver du inte ändra ingången. Du kan börja casta till din Chromecast från en annan enhet och Chromecast skickar en signal till TV: n och tvingar TV: n att byta till Chromecast. TV-fjärrkontrollen fungerar nu också för att pausa, spela och stoppa vad du än tittar på på Chromecast.

Använd Chromecast på ett hotell

Att använda din Chromecast när du är på språng är inte så enkel som den är hemma, men den är genomförbar. Se till att packa en bärbar trådlös router och anslut den till Ethernet-porten i väggen. Anslut sedan din Chromecast till HDMI-porten på TV: n och anslut den och enheten du använder för att casta till den. (Om du är på en Marriott kan du dock få Netflix utan Chromecast.)

Spela spel på Chromecast

Det är inte en PS4, men Chromecast kan användas för att spela roliga familjespel. Sätt igång med Just Dance Now eller tjäna lite nostalgi med NES-emulatorn CastNES. Eller spela Pictionary på den stora skärmen genom att ladda ner Doodlecast till en Android-enhet och sedan bara casta skärmen. Ladda ner spel till din Android- eller iOS-enhet för att använda din telefon eller surfplatta som en kontroller, medan spelet körs på din TV.

Lyssna på dina hörlurar

Om du vill titta på något på din TV men inte vill att ljudet stör andra i rummet, ladda ner LocalCast för Chromecast. Det låter dig casta video till din TV medan du håller ljud på din enhet. Knacka Rutt ljud till telefonNu spelas skärmen och anslut några hörlurar.

Be Google Home att spela Netflix

Om du verkligen vill få din Chromecast att känna dig som hemma, synkronisera den med ditt Google-hem för att styra lite TV-innehåll via röst. Så här ansluter du ditt Google Home, TV och Chromecast; när de är länkade kan du säga saker som “OK, Google, spela från Netflix på Chromecast.”

Andra tjänster som fungerar med Google Home inkluderar CWTV, CBS All Access, HBO Now, Viki, Crackle, Red Bull och Starz. Googles egen YouTube TV och Google Play Filmer och TV stöds också.

79,00 USD på Google Store

Se det

Spegla din Android-enhet till TV: n

Du kan spegla din Android-enhet till din TV, vilket innebär att du kan casta vad du ser på din telefon till TV: n. Den är för närvarande tillgänglig på flera enheter med Android 4.4.2 (KitKat MR1) och senare; se Chromecast-supportsidan för en fullständig lista.

Streama DVD-skivor med Vudu (till ett pris)

Om du har stackar och stackar av DVD-skivor och ingenting att spela upp dem på eller bara vill ha bekvämligheten som följer med streaming kan du använda Vudu för att konvertera gammalt media till nytt. Ladda ner Vudu-appen (Android, iOS), logga in eller registrera dig för ett konto, gå sedan till menyn och välj Skiva till digital och skanna UPC-koden från skivan. Sedan kan du titta på dina DVD-skivor som en ström i Vudu-appen på Chromecast – till en kostnad av $ 2 per titel för standarddefinition och $ 5 per titel för högupplöst.

Gratis på VUDU

Se det

Skapa en YouTube TV-kö

Det enda irriterande med att titta på YouTube-videor på en Chromecast är att du måste plocka upp och lägga ner din telefon eller surfplatta varje gång du vill titta på en annan. Eller gör du? Öppna YouTube-appen, tryck på Cast-knappen, välj din Chromecast-enhet och välj en video att titta på. Istället för att välja play, tryck på TV-kö. Hitta en annan video och gör samma sak och upprepa tills du har en fullständig spellista. Klicka på Spela på den första videon i kön för att börja titta på spellistan.

64,98 $ på YouTube TV

Se det

Titta på YouTube Kids With Chromecast

YouTube Kids låter junior titta på åldersanpassade videor från den Google-ägda videosidan. Appen begränsar innehållet i appen, även på sökning, och tekniskt kunniga barn kan nu kasta sina favoritvideor till TV: n.

Chromecast Preview Program

Om spoilers aldrig avskräcker dig, vill du gå med i Chromecast Preview-programmet. Detta ger dig de senaste Chromecast-funktionerna innan de släpps för allmänheten. Google säger att programmet inte är beta utan snarare bara en förhandsvisning av stabila funktioner.

För att registrera dig, öppna Google Cast-appen på en Android- eller iOS-enhet. Tryck på Enheter, leta reda på den du vill använda för programmet och välj den. Välj nu Enhetsinställningar och sedan Förhandsgranska programmet. Använd skjutreglaget för att välja om du vill få e-postmeddelanden om uppdateringar när de skickas till din Chromecast-enhet. När du är klar, välj Gå med i programmet, granska sedan allt du har valt och tryck på OK, har du det.

Du kanske inte lyckas registrera dig; om du inte ser förhandsgranskningsprogrammet under inställningar accepterar Google inte medlemmar just nu och du kan försöka igen senare.

Vidare läsning

Enhetsrecensioner för mediestreaming

Relaterade Artiklar

Back to top button