20 saker du inte visste att din Chromecast kunde göra

20 saker du inte visste att din Chromecast kunde göra

Google hjĂ€lper dig att förenkla ditt online-liv – frĂ„n e-post och online-lagring till nyheter och digitala kartor. Men det kan ocksĂ„ ta över din TV med Chromecast.

Om du har en 4K-TV kommer Chromecast Ultra att ge dig tillbaka $ 69; standardversionen Àr $ 35. Oavsett vilken du vÀljer, en del av Chromecasts överklagande ligger i dess bÀrbarhet och anvÀndarvÀnlighet; anslut bara, anslut till Wi-Fi sÄ strömmar du Netflix, Spotify, HBO, Hulu och mer frÄn din mobila enhet eller dator till TV: n pÄ nolltid. För att inte tala om appar för musik, trÀning och ikapp sport.

Om du fortfarande hÄller fast vid första generationens Chromecast kommer du inte att kunna dra nytta av nÄgra nya funktioner framöver eftersom Google inte lÀngre kommer att uppdatera firmware för den modellen, sÄ nu Àr det bra att uppgradera och fÄ en uppdatering om vad den hÀr gadgeten kan göra. Medan den ultraportabla enheten Àr ganska mycket plug and play, finns det nÄgra tips och tricks som kan göra gjutning mer magisk. Kolla in dem nedan.

Annons

Ethernet-adapter för Chromecast

Chromecast Àr en praktisk gadget för att streama Netflix, YouTube och annat innehÄll frÄn mobila enheter till din TV, men det krÀver en stark Wi-Fi-anslutning för att leverera strömmar som inte buffrar. Inte alla har dock ett supersnabbt Wi-Fi-nÀtverk, och för dessa mÀnniskor har Google en Ethernetadapter pÄ $ 15 för Chromecast.

Adaptern ser ut som den befintliga Chromecast-strömsladden, men plug-enden har nu en liten Ethernet-port. Anslut en Ethernet-kabel som ocksÄ Àr ansluten till ditt modem till den porten, anslut USB-Ànden pÄ adaptern till Chromecast, anslut Chromecast till HDMI-porten pÄ din TV och du Àr redo att gÄ.

15,00 USD pÄ Google Store

Se det

Titta pÄ Amazon Video pÄ Chromecast (Slutligen)

I flera Är kunde du inte kasta innehÄll frÄn Amazon Prime Video-appen till din TV med Chromecast eftersom Amazon hade sin egen streaming-dongel. Prime-prenumeranter fick istÀllet casta filmer och TV-program frÄn sin Chrome-webblÀsare.

Det förÀndrades i sommar nÀr Google och Amazon kallade vapenvila och Prime Video lades till i listan över appar som stöder Google Cast. Bara skjuta upp Prime Video-appen och leta efter cast-ikonen.

Cast Spotify Premium till din TV

Om du Ă€r Spotify Premium-abonnent kan du casta lĂ„tar via din Chromecast. Se till att din enhet har samma Wi-Fi-nĂ€tverk som din Chromecast. Öppna Spotify-appen, spela ett spĂ„r, vĂ€lj tillgĂ€ngliga enheter och vĂ€lj sedan din Chromecast. Pandora Ă€r ocksĂ„ ett alternativ.

Cast din AT&T TV nu Cloud DVR

Om du prenumererar pĂ„ AT&T TV Now (tidigare DirectTV Now) kan du titta pĂ„ live-TV eller nĂ„got du har sparat i tjĂ€nstens Cloud DVR via din Chromecast. Öppna bara AT&T TV Now-appen, vĂ€lj Cast-ikonen och vĂ€lj den Chromecast-enhet du vill anvĂ€nda.

$ 49,99 pÄ AT&T TV NU

Se det

GÀstlÀge för Chromecast

Oavsett om du har husgÀster i en vecka eller festgÀster pÄ en kvÀll kanske du vill lÄta dem bestÀmma vad de ska titta pÄ utan att ge dem tillgÄng till ditt Wi-Fi. Vrid din Chromecast till gÀstlÀge i enhetens instÀllningar, och alla inom cirka 25 fot frÄn Chromecast kommer att kunna casta nÀr alternativet dyker upp pÄ sin enhet. Om detta misslyckas kan anvÀndaren mata in den fyrsiffriga PIN-koden som kommer att visas pÄ TV: n i appens instÀllningar pÄ sin enhet.

SpÄra inte

Det Ă€r omöjligt att stĂ€nga av all spĂ„rning eftersom Chromecast bara Ă€r kanal för innehĂ„ll, men du kan begrĂ€nsa det. Öppna Google Home-appen och vĂ€lj Enheter> Chromecast. VĂ€lj InstĂ€llningar och avmarkera Skicka Chromecast-enhetsanvĂ€ndningsdata och kraschrapporter till Google.

Casta Google-bilder till din TV

Om du anvÀnder Google Presentationer kan du visa din presentation med Chromecast eftersom Google Cast Àr inbyggt i Chrome. Klicka pÄ alternativet Present lÀngst upp till höger i presentationen, vÀlj Present pÄ en annan skÀrmoch vÀlj din Chromecast-enhet.

LÀgg till foton pÄ Chromecast-bakgrunden

Byt upp din Chromecast-bakgrund med Ambient Mode. Du kan anvÀnda dina egna foton eller vÀlja frÄn Googles urval av konst, landskapsfotografering och satellitbilder.

I Google Home-appen trycker du pÄ ikonen för din Chromecast. Tryck pÄ kugghjulsikonen för EnhetsinstÀllningar menyn och blÀddra ner till OmgivningslÀge. HÀr kan du vÀlja att fÄ dina Chromecast-bilder frÄn Google Photos eller ett galleri med Google-samlade bilder och konstverk. Knacka Experimentell för att dra bilder frÄn Facebook eller Flickr. Du kan ocksÄ lÀgga till vÀder och tid i displayen.

Casta Google Foto till TV: n

PÄ samma sÀtt kan Chromecast fungera som ett modernt alternativ till bildspel frÄn gamla skolor; inga projektorer hÀr. Google Photos har Chromecast-stöd sÄ att du kan kasta dina bilder frÄn Google Photos pÄ iOS, Android och PC till din TV. Leta efter Cast-ikonen högst upp i appen Google Foto och tryck för att ansluta.

Cast Plex till Chromecast

En av de frÀmsta klagomÄlen om Chromecast Àr att den inte stöder uppspelning av lokal media, sÄ du kan inte anvÀnda innehÄll som du har sparat i molnet. Men med mediahanteringsappen Plex kan du strömma musik, filmer och foton via Chromecast. Plex organiserar ditt spridda innehÄll och lÄter dig titta pÄ det frÄn surfplattor, TV-apparater, telefoner och mer. Registrera dig för tjÀnsten, ladda ner Plex-appen, öppna den och skicka ditt innehÄll till Chromecast.

Gratis pÄ Plex

Se det

Handlande fjÀrrkontroll

Du har antagligen anvÀnt din telefon som fjÀrrkontroll för din kabel eller Chromecast, men du kanske inte vet att du kan anvÀnda den för att kringgÄ processen att behöva Àndra ingÄngen för att casta om din TV stöder HDMI-CEC. Googla din TV-modell och handelsnamnet för HDMI-CEC som matchar varumÀrket:

Samsung – Anynet +
Sony – BRAVIA Link eller BRAVIA Sync
Sharp – Aquos Link
Hitachi – HDMI-CEC
AOC – E-lĂ€nk
Pioneer – Kuro Link
Toshiba – Regza Link eller CE-Link
Onkyo – RIHD (Remote Interactive via HDMI)
LG – SimpLink
Panasonic – VIERA Link eller HDAVI Control eller EZ-Sync
Philips – EasyLink
Mitsubishi – NetCommand för HDMI
Runco International – RuncoLink

Om du har det, anvÀnd sedan TV-fjÀrrkontrollen och gÄ till InstÀllningar och vÀlj alternativet HDMI-CEC och aktivera det. Nu nÀr du castar till din TV behöver du inte Àndra ingÄngen. Du kan börja casta till din Chromecast frÄn en annan enhet och Chromecast skickar en signal till TV: n och tvingar TV: n att byta till Chromecast. TV-fjÀrrkontrollen fungerar nu ocksÄ för att pausa, spela och stoppa vad du Àn tittar pÄ pÄ Chromecast.

AnvÀnd Chromecast pÄ ett hotell

Att anvÀnda din Chromecast nÀr du Àr pÄ sprÄng Àr inte sÄ enkel som den Àr hemma, men den Àr genomförbar. Se till att packa en bÀrbar trÄdlös router och anslut den till Ethernet-porten i vÀggen. Anslut sedan din Chromecast till HDMI-porten pÄ TV: n och anslut den och enheten du anvÀnder för att casta till den. (Om du Àr pÄ en Marriott kan du dock fÄ Netflix utan Chromecast.)

Spela spel pÄ Chromecast

Det Àr inte en PS4, men Chromecast kan anvÀndas för att spela roliga familjespel. SÀtt igÄng med Just Dance Now eller tjÀna lite nostalgi med NES-emulatorn CastNES. Eller spela Pictionary pÄ den stora skÀrmen genom att ladda ner Doodlecast till en Android-enhet och sedan bara casta skÀrmen. Ladda ner spel till din Android- eller iOS-enhet för att anvÀnda din telefon eller surfplatta som en kontroller, medan spelet körs pÄ din TV.

Lyssna pÄ dina hörlurar

Om du vill titta pÄ nÄgot pÄ din TV men inte vill att ljudet stör andra i rummet, ladda ner LocalCast för Chromecast. Det lÄter dig casta video till din TV medan du hÄller ljud pÄ din enhet. Knacka Rutt ljud till telefon pÄ Nu spelas skÀrmen och anslut nÄgra hörlurar.

Be Google Home att spela Netflix

Om du verkligen vill fĂ„ din Chromecast att kĂ€nna dig som hemma, synkronisera den med ditt Google-hem för att styra lite TV-innehĂ„ll via röst. SĂ„ hĂ€r ansluter du ditt Google Home, TV och Chromecast; nĂ€r de Ă€r lĂ€nkade kan du sĂ€ga saker som “OK, Google, spela frĂ„n Netflix pĂ„ Chromecast.”

Andra tjÀnster som fungerar med Google Home inkluderar CWTV, CBS All Access, HBO Now, Viki, Crackle, Red Bull och Starz. Googles egen YouTube TV och Google Play Filmer och TV stöds ocksÄ.

79,00 USD pÄ Google Store

Se det

Spegla din Android-enhet till TV: n

Du kan spegla din Android-enhet till din TV, vilket innebÀr att du kan casta vad du ser pÄ din telefon till TV: n. Den Àr för nÀrvarande tillgÀnglig pÄ flera enheter med Android 4.4.2 (KitKat MR1) och senare; se Chromecast-supportsidan för en fullstÀndig lista.

Streama DVD-skivor med Vudu (till ett pris)

Om du har stackar och stackar av DVD-skivor och ingenting att spela upp dem pĂ„ eller bara vill ha bekvĂ€mligheten som följer med streaming kan du anvĂ€nda Vudu för att konvertera gammalt media till nytt. Ladda ner Vudu-appen (Android, iOS), logga in eller registrera dig för ett konto, gĂ„ sedan till menyn och vĂ€lj Skiva till digital och skanna UPC-koden frĂ„n skivan. Sedan kan du titta pĂ„ dina DVD-skivor som en ström i Vudu-appen pĂ„ Chromecast – till en kostnad av $ 2 per titel för standarddefinition och $ 5 per titel för högupplöst.

Gratis pÄ VUDU

Se det

Skapa en YouTube TV-kö

Det enda irriterande med att titta pĂ„ YouTube-videor pĂ„ en Chromecast Ă€r att du mĂ„ste plocka upp och lĂ€gga ner din telefon eller surfplatta varje gĂ„ng du vill titta pĂ„ en annan. Eller gör du? Öppna YouTube-appen, tryck pĂ„ Cast-knappen, vĂ€lj din Chromecast-enhet och vĂ€lj en video att titta pĂ„. IstĂ€llet för att vĂ€lja play, tryck pĂ„ TV-kö. Hitta en annan video och gör samma sak och upprepa tills du har en fullstĂ€ndig spellista. Klicka pĂ„ Spela pĂ„ den första videon i kön för att börja titta pĂ„ spellistan.

64,98 $ pÄ YouTube TV

Se det

Titta pÄ YouTube Kids With Chromecast

YouTube Kids lÄter junior titta pÄ Äldersanpassade videor frÄn den Google-Àgda videosidan. Appen begrÀnsar innehÄllet i appen, Àven pÄ sökning, och tekniskt kunniga barn kan nu kasta sina favoritvideor till TV: n.

Chromecast Preview Program

Om spoilers aldrig avskrÀcker dig, vill du gÄ med i Chromecast Preview-programmet. Detta ger dig de senaste Chromecast-funktionerna innan de slÀpps för allmÀnheten. Google sÀger att programmet inte Àr beta utan snarare bara en förhandsvisning av stabila funktioner.

För att registrera dig, öppna Google Cast-appen pÄ en Android- eller iOS-enhet. Tryck pÄ Enheter, leta reda pÄ den du vill anvÀnda för programmet och vÀlj den. VÀlj nu EnhetsinstÀllningar och sedan Förhandsgranska programmet. AnvÀnd skjutreglaget för att vÀlja om du vill fÄ e-postmeddelanden om uppdateringar nÀr de skickas till din Chromecast-enhet. NÀr du Àr klar, vÀlj GÄ med i programmet, granska sedan allt du har valt och tryck pÄ OK, har du det.

Du kanske inte lyckas registrera dig; om du inte ser förhandsgranskningsprogrammet under instÀllningar accepterar Google inte medlemmar just nu och du kan försöka igen senare.

Vidare lÀsning

Enhetsrecensioner för mediestreaming