16-åringen vinner $ 3 miljoner i First Ever Fortnite World Cup

Den första Fortnite-världscupen någonsin har avslutats med 30 miljoner dollar i priser och en tonåring från Pennsylvania går bort 3 miljoner dollar rikare.

Om du tror att det inte går att spela videospel, prata med den 16-årige Kyle “Bugha” Giersdorf. Som Polygon rapporterar lyckades Bugha igår vinna Solotävlingen vid första Fortnite-VM och gick iväg med 3 miljoner dollar i prispengar. Han lyckades få 59 poäng under sex omgångar och slog bekvämt andraplatssspelaren Harrison “Psalm” Chang som bara fick 33 poäng.

Efter att ha fått 59 poäng är @bugha din första någonsin #FortniteWorldCup Solo Champion! ???? pic.twitter.com/O5WAcVvjRA

– Fortnite (@FortniteGame) 28 juli 2019

Världscupen hölls på Arthur Ashe Stadium i New York och bestod av tre turneringar som heter Solos, Duos och Pro-Am. Enligt Esportspedia var VM Bughas första stora turnering och han kunde bara delta eftersom Fortnites skapare Epic Games bestämde sig för att sänka ålderskravet från 16 till 13.

Efter slutet av världscupen meddelades Epic Games att det startar en Fortnite Championship-serie med “miljoner dollar på spel.” Det gör det möjligt för spelare att tävla över säsongerna och för alla andra att följa sina favoritspelare när de går framåt eller uppåt på topplistan.

Jag är ganska säker på att världscupen är här för att stanna också, och Bugha kommer att försvara sin titel nästa gång.

Relaterade Artiklar

Back to top button