11 appar och tjänster som hjälper dig att hålla dig säker på campus

Om du har lärt dig någonting i vår mediamättade, 24-timmars nyhetscykelvärld, är det att livet i sig är farligt. Människor som försöker göra dig ont väntar i varje hörn, och du är förmodligen hjälplös före angreppet.

Först och främst, sluta dröja vid undergången och dysterheten – världen är mindre farlig än någonsin tidigare. Men det gör inte ont att vara beredd – speciellt om du är på väg till skolan. Det visar sig att sexuellt våld mot kvinnor i åldrarna 18 till 24 på campus är ungefär tre gånger så sannolikt att det händer än vad det jämförs med alla kvinnor. (Enligt RAINN.org är det fyra gånger så sannolikt för kvinnor mellan 18 och 24 år som inte går på college.)

Eftersom du är en mycket modern person, finns det en chans att du har omringat dig med teknik. Gissa vad? Det kan hjälpa. Det finns ett antal sätt att få snabb hjälp från myndigheter och vänner som använder din teknik. Här är några lättillgängliga alternativ, och några du bör överväga att investera i om du verkligen är orolig att de alla vill skaffa dig.

Annons

Omedelbart Signal SOS på iPhone

Om du snabbt måste ringa 911 utan att uppmärksamma dig själv stöder iPhones med iOS 11+ en funktion som kallas Emergency SOS.

Kontrollera först att den här funktionen är aktiverad i Inställningar> Emergency SOS. Sedan, om du har en iPhone 8 eller högre, kan du trycka och hålla ner sidoknappen och en av volymknapparna tills en Emergency SOS-skjutreglage visas. Skjut den för att slå 911. Om du inte kan skjuta den fortsätter du att hålla ned båda knapparna. En nedräkning kommer att visas och en varning hörs. Om du fortfarande trycker på båda knapparna när nedräkningen slutar ringer telefonen din räddningstjänst.

Om du har en iPhone 7 eller tidigare, tryck snabbt på sidan eller den övre knappen fem gånger. Skjutreglaget för nödsituationer visas och du kan dra för att ringa räddningstjänsten.

När nödsamtalet har gått igenom kan din iPhone skicka SMS till de som har utsetts till nödkontakter. För att ställa in det, öppna Health-appen och tryck på fliken Medical ID. Knacka på Redigera och bläddra till nödkontakter. Tryck på plusknappen för att lägga till en nödkontakt; välj en kontakt och lägg till deras relation till dig. Tryck på Klar för att spara dina ändringar.

Du kan också säga “Hej Siri, ring 911”, om det är ett alternativ under omständigheterna, och Siri är inställd på att lyssna på dig.

Samsung SOS meddelar vänner

Android har inte en inbyggd funktion som Emergency SOS (ännu, se nedan), men Samsung Galaxy-telefoner har alternativet Samsung SOS; slå på den Inställningar> Avancerade funktioner> Skicka SOS-meddelanden. Godta vissa villkor (Samsung vill inte bli stämd om du inte kan ansluta) och lägg sedan till eller skapa kontakter för dina SOS-meddelanden. Du kan också ställa in funktionen för att bifoga bilder eller ljud som spelats in vid aktiveringstillfället. För att aktivera, tryck på strömbrytaren på telefonen tre gånger. Det skickar meddelanden – inklusive din nuvarande plats – till de förinställda kontakterna, men det ringer inte räddningstjänster.

Google Pixel’s Future Help Caller

Senare i år har Google planer på att lägga till avancerade nödsamtal i telefonappen på sin Pixel-telefonlinje, även om andra Android-enheter kanske kan använda den. Knappar för medicin, brand och polis är också på gång. De skickar GPS-information och din pluskod – den öppna källkoden som ger adresser till platser som inte ens har en gata.

Alexa, ring för hjälp!

Du kan inte riktigt ringa 911 med din smarta högtalare om du inte har något som Echo Connect, som tappar in i din fasta hemtelefon (om du fortfarande har en av dem). Det suger typ, men Connect inkluderar inte en månadsavgift eftersom den helt enkelt använder din befintliga fasta telefon.

Det finns inga Alexa-färdigheter som ringer 911, men ett antal av dem kan varna kontakter via samtal, e-post eller SMS. De inkluderar Ask My Buddy, Guardian Circle och My SOS Family.

Du kan bara använda Google Assistant för att ringa 911 om du pratar med den på din telefon. Det fungerar inte på Google Home-enheter, men Ask My Buddy stöder Google Assistant. Och kom ihåg att du alltid kan be Siri att ringa 911 på en iPhone.

Håll tills säkert med middagsljus

Den grundläggande Noonlight-appen (tidigare SafeTrek) för iOS och Android brukade ha en huvudfunktion: den låter dig hålla fingret på knappen på skärmen tills du var säker. Ta bort fingret utan att ange en kod och det varnar myndigheter och vänner. Det gör det fortfarande, även med smartwatches som använder Wear OS (för $ 2,99 per månad).

Tjänsten har dock utvidgats till ett antal IoT-enheter, som säkerhetskameror och rökdetektorer. Kanske bäst av allt kan du begära hjälp från tjänsten med röstassistenter på Google Home eller Amazon Echo-högtalare.

Tryck på panik-knappen i en Uber eller Lyft

De stora rittdelningstjänsterna vet att saker kan gå riktigt, riktigt fel när du är i en bil, så Uber och Lyft erbjuder inbyggda sätt att ringa efter hjälp.

I cirka 60 städer erbjuder Uber 911 hjälp. Om du behöver hjälp, tryck på sköldikonen längst ner på kartskärmen, tryck på 911 Assistance och se till att den visar bilen du befinner dig i och din aktuella plats. Tryck på den röda CALL 911-knappen, och alla detaljer ovan, även bilens registreringsskyltnummer som registrerats av föraren, blir tillgängliga för sändare. Om du använder det, förvänta dig uppföljningssamtal från Uber kundsupport.

Lyft meddelade planer för sin egen panik-knapp i maj; förare har haft en sedan förra året.

Med Uber och Lyft kan du dela din plats eller ETA med en kontakt medan du är i fordonet.

Bär en panik-knapp

Om det smarttelefonbaserade panik-knappalternativet inte är något för dig kan du bära en verklig knapp. WearSafe ansluter till din telefon via Bluetooth och aktiveras med ett tryck. Det kostar $ 149,99, vilket inkluderar gratis batteribyte för livet.

Bär en panik-knapp med pepparspray

Denna enhet är som den Q skulle ge James Bond för säkerhet. Den Bluetooth-baserade DAD (Defense Alert Device) från TigerLight kan skicka varningar till kontakter, liksom till andra DAD-appanvändare inom en mils radie, som uppmanas att kontakta 911 för dina räkning. Du behöver inte själva DAD-enheten för att ha appen, men om du har enheten har du något mer – en multilägesficklampa med en knapp för att aktivera appen och pepparspray. Med den sprayen kostar DAD $ 129,99; få en utan spray för 10 dollar mindre.

Bifoga en Kitestring via SMS

Kitestring är unik eftersom den inte kräver några speciella appar på din telefon. Dess primära gränssnitt är SMS-textmeddelanden, så det fungerar på nästan vilken mobiltelefon som helst – även en gammal flip-telefon med T9-typ.

Registrera dig och berätta för Kitestring när du är ute, kanske på första dejten eller går hem sent på kvällen. Kolla in via text ibland eller svara på Kitestrings nagande. Om du inte gör dessa saker kommer tjänsten att meddela förinställda nödkontakter med en varning.

Tjänsten är gratis för tre resor per månad och en kontakt; betala $ 3 per månad för obegränsade resor och kontakter. Premiumversionen erbjuder också flerårigt läge, där Kitestring ständigt kontrollerar dig oavsett vad du gör. Kan vara praktiskt om du får hjärnskakning.

Installera betrodda anslutningsappar

Cirkel 6 () låter dig välja sex kontakter som kan ta emot förinställda meddelanden när du behöver hjälp. SMSa GPS-koordinater, begär ett samtal för att “avbryta” en negativ situation och mer. En Circle of 6 U campus-upplaga är anpassad för vissa högskolor.

BSafe () är ett SOS-appsystem på steroider, särskilt i premiumversionen. Spela in ljud och video automatiskt när du aktiverar SOS – något du kan göra via röst – och det skickas till kontakter med appen, som kan spåra dig via GPS. Under tiden kan du aktivera ett larm som förhoppningsvis kommer att skrämma bort alla potentiella angripare.

Testa din dryck

Den här handlar mindre om att få hjälp än om att hjälpa dig själv. Om du gick bort från din drink i en fullsatt bar eller fest (snälla gör inte det) och har till och med den minsta insikten om att något är fel – det vill säga någon smittade din sprit med droger – kan du testa det. SipChip från Undercover Colors fortsätter din nyckelring för transport. Lägg en droppe från din dryck på den och den lilla testaren inuti visar linjer, ungefär som ett graviditetstest. Två rader är okej, men en rad innebär att det finns testade våldtäktsdroger. Så kasta vätskan i ditt date ansikte. Tester börjar vid $ 14,99 för 3, upp till $ 44,99 för 10. Det fungerar inte på varma drycker, men hävdar annars en noggrannhet på 99,3 procent.

Vidare läsning

Högtalarrecensioner

Högtalarens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button