10 sÀtt att donera pÄ tisdag och dÀrefter

10 sÀtt att donera pÄ tisdag och dÀrefter

Det Àr den tid pÄ Äret dÀr du stÀndigt tÀnker pÄ andra mÀnniskor: vad du ska köpa dem, nÀr du ska bjuda in dem till ditt hem och hur du hanterar familjemedlemmarna som du helst inte vill se.

Men efter att ha lagrat pĂ„ 4K-TV-apparater och smarta högtalare pĂ„ Black Friday och Cyber ​​Monday, varför inte ge tillbaka denna Giving Tuesday?

I en tid dÄ mÄnga konsumeras med överflöd Àr det att ge tisdag en pÄminnelse om att det finns mÄnga mÀnniskor som kan anvÀnda hjÀlp med de grundlÀggande nödvÀndigheterna i livet. Det intrÀffar strax efter Thanksgiving, nÀr vi reflekterar över vad vi Àr tacksamma för, och före jul, nÀr vi Àr fÄngade i kommersialism.

Om du bestÀmmer dig för att delta i Giving Tuesday eller lÀngre fram har vÀgen att donera din tid och pengar aldrig varit enklare. HÀr Àr nÄgra webbplatser och appar som lÄter dig göra bÄda. MÄnga Àr matchande gÄvor som görs idag och har sÀtt du kan delta Äret runt.

Annons

1. PayPal Giving Fund

PÄ Giving Tuesday ansluter PayPal givare och organisationer till PayPal Giving Fund. Det lÀgger ocksÄ till 10 procent till donationer upp till $ 600.000. Du kan söka i deltagande vÀlgörenhetsorganisationer efter namn, tillstÄnd eller orsak och lÀgga till dina egna.

2. GivareVĂ€lj

Den hÀr Àr personlig för mig. Min mamma var en NYC-lÀrare i allmÀnhet och varje Är spenderade hon sina egna pengar pÄ klassförnödenheter för barnen hon undervisade. SÄ jag vet sjÀlv att lÀrare som Àr sorgligt underbetalda kommer att göra stora uppoffringar för att sÀkerstÀlla att de barn de undervisar har vad de behöver för att lyckas. DonorsChoose lÄter lÀrare lÀgga upp sina behov sÄ att du kan bidra till glada klassrum och glada barn. En av de bÀsta delarna av att ge Àr tackbrev som du sannolikt kommer att fÄ frÄn klassen.

3. Var mina ögon

Oberoende Àr en gÄva och du kan se till att det Àr en som blinda eller synskadade fÄr med Be My Eyes. Det Àr en app (iOS, Android) som ansluter dem som behöver hjÀlp med visuella uppgifter med dem som vill ta nÄgra minuter av sin tid att tillhandahÄlla den via en videochatt.

4. Kindi

Det Àr den tiden pÄ Äret dÄ ett par miljarder mÀnniskor firar en lycklig hÀndelse i en flyktingfamilj. Vilket bÀttre sÀtt att göra det Àn genom att dela berÀttelser med flyktingar frÄn samma del av vÀrlden. Kindi Àr en app som hjÀlper syriska flyktingar att lÀra sig tala och lÀsa engelska. VolontÀrer kan anmÀla sig till beta för att spendera lite tid pÄ att erbjuda sprÄkvÀgledning till barn som lÀser böcker i sina nya hem.

5. Charity Miles

LÀgg dina pengar dÀr dina fötter Àr med Charity Miles. Ladda ner appen (iOS, Android), vÀlj en av mer Àn 40 deltagande vÀlgörenhetsorganisationer, och varje steg, cykeltur och dansrörelse ger din vÀlgörenhetsorganisation en donation frÄn ett sponsringsföretag.

6. RAIS

7. Humane Society of the United States

8. Ingen unge hungrig

MatosÀkerhet drabbar ett av sju barn i USA. Dessa barn Àr ofta beroende av No Kid Hungry för skolfrukost, efterskolemÄltid och gratis frukost och lunch nÀr skolan inte Àr i session.

9. Flickor som kodar

Girls Who Code arbetar för att minska könsskillnaden i teknik. Det Àr vÀrd för en mÀngd olika program för att introducera och stödja unga kvinnor som Àr intresserade av att komma in pÄ fÀltet och skapar ett nÀtverk för att hjÀlpa dem nÀr de börjar sin karriÀr.

10. Amazon Smile

Du kan handla och ge samtidigt med Amazon Smile. Registrera dig via webbplatsen, utse en vÀlgörenhetsorganisation (min Àr New York Bully Crew) och varje gÄng du handlar pÄ smile.amazon.com (inte i Amazon-appen) fÄr din vÀlgörenhetsorganisation 0,5 procent av ditt köp. Det Àr inte mycket och du kan definitivt göra mer genom att skicka dina pengar direkt, men det Àr ett bra sÀtt att se till att du ofta ger nÄgot.

Vidare lÀsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bÀsta val