10 fÀrdigheter som behövs mest 2020 och 30 gratis kurser för att lÀra sig dem

10 fÀrdigheter som behövs mest 2020 och 30 gratis kurser för att lÀra sig dem

Det Ă€r 2020, och ett nytt Ă„r innebĂ€r nya perspektiv och förĂ€ndrade krav pĂ„ arbetsplatsen. LinkedIn Learning’s Ă„rliga rapport “The Skills Companies Need Most” identifierar de bĂ€sta fĂ€rdigheterna som listas i LinkedIn-profiler för personer som anstĂ€lls till de högsta priserna. LinkedIn tĂ€cker över 660 miljoner yrkesverksamma och mer Ă€n 20 miljoner jobb och belyser de mest efterfrĂ„gade mjuka och hĂ„rda fĂ€rdigheterna som företag söker under det kommande Ă„ret. LinkedIn Learning har ocksĂ„ lĂ„st upp gratiskurser som motsvarar dessa fĂ€rdigheter för januari 2020 för att öka mĂ€nniskors karriĂ€r. Observera att Ă€ven om kurserna Ă€r gratis mĂ„ste deltagarna ha ett aktivt LinkedIn Learning-konto för att fĂ„ tillgĂ„ng till dem. Nya anvĂ€ndare fĂ„r för nĂ€rvarande en kostnadsfri testperiod av tjĂ€nsten pĂ„ en mĂ„nad.

“Under de senaste tre Ă„ren har LinkedIn anvĂ€nt insikter frĂ„n vĂ„rt nĂ€tverk av 660+ miljoner yrkesverksamma och 20 + miljoner jobb för att identifiera de mest efterfrĂ„gade fĂ€rdigheterna för dagens arbetsgivare”, sĂ€ger Deanna Pate, chef för varumĂ€rke pĂ„ LinkedIn Learning. “Emotional Intelligence Ă€r den senaste mjuka fĂ€rdigheten för att komma till topp fem. En kollega med hög EQ kan uppvisa exceptionell sjĂ€lvmedvetenhet, empati eller motivation, och som ni kan förestĂ€lla er dessa professionella ofta bra chefer eller mentorer. EQ kan till och med vara en större förutsĂ€gare för framgĂ„ng Ă€n IQ. “

Att lÀra sig nya fÀrdigheter och fÄ certifieringar Àr avgörande för att din karriÀr ska vÀxa. Inte bara kan du skaffa nya sÀtt att lösa problem, men fortbildning hjÀlper dig att bÀttre positionera dig för kampanjer eller bÀttre jobb. LinkedIn Learning citerar inlÀrning och sjÀlvförbÀttring som en viktig aspekt av egenvÄrd, precis dÀr uppe med tid med familj och vÀnner samt trÀning och hÀlsosam kost. Mer Àn ett smart sÀtt att uppdatera sitt CV, genom att fÄ marknadsförbar utbildning och expertis blir det lÀttare att övergÄ till nya roller.

LinkedIn Learning har funnit att det finns olika anledningar som fÄr mÀnniskor att lÀra sig pÄ jobbet, inklusive att komma tillbaka frÄn ett betydande karriÀrfel eller efter att ha varit med om svÄra lagkamrater eller chefer (se bilden nedan). LÄt oss ta ett djupare dyk med de fem mest önskvÀrda mjuka fÀrdigheterna och fem mest önskvÀrda hÄrda fÀrdigheter för 2020.

Topp 3 svÄra situationer som fÄr mÀnniskor att lÀra sig pÄ jobbet
(Bildkredit: LinkedIn Learning)

Fem företag med mjuk kompetens behöver mest 2020

Mjuka fĂ€rdigheter Ă€r immateriella men viktiga interpersonella fĂ€rdigheter som hjĂ€lper till att hantera medarbetare, chefer och kunder i de flesta situationer. Även om mjuka fĂ€rdigheter kan vara svĂ„rare att utpeka och utveckla Ă€n mer tekniska eller certifierbara hĂ„rda fĂ€rdigheter, Ă€r de Ă€ndĂ„ kritiska för att driva framgĂ„ngsrika företag.

För 2020 Ă€r kreativitet fortfarande den mest önskvĂ€rda mjuka fĂ€rdigheten, precis som det var 2019. Kreativa individer hittar sĂ€tt att lösa problem och skapa nya möjligheter. De kan göra skillnad i kritiska situationer och erbjuda innovativa lösningar pĂ„ svĂ„ra problem. “Andra höga mjuka fĂ€rdigheter inkluderar samarbete och övertalning. Dessa Ă€r inte nya i listan, men deras uppehĂ„llskraft visar hur viktigt det Ă€r med mĂ€nskliga kunskaper pĂ„ arbetsplatsen idag”, sĂ€ger Pate.

1. Kreativitet Àr fortfarande den frÀmsta ingrediensen för att störa affÀrer och skapa nya modeller. NÄgra gratiskurser tillgÀngliga frÄn LinkedIn Learning till och med den 31 januari 2020 för att förbÀttra din kreativitet inkluderar att förvisa din inre kritiker för att slÀppa lös kreativitet, kreativitet för alla och kreativa övningar för att gnista originaltÀnkande.

2. Övertalning Ă€r den nĂ€st mest efterfrĂ„gade mjuka skickligheten och faktorerna i olika aspekter av marknadsföring, försĂ€ljning, ledarskap och projektledning. FörmĂ„gan att kommunicera effektivt och sĂ€lja ett koncept eller en produkt Ă€r nyckeln för ambitiösa startups, smĂ„ till medelstora företag (SMB) och större företag. NĂ„gra kurser som Ă€r vĂ€rda att övervĂ€ga Ă€r att övertyga andra, leda utan formell myndighet och övertygande coachning.

3. Samarbete Àr en fÀrdighet som lÄter individer Ästadkomma mer nÀr de ingÄr i högfungerande team. Denna fÀrdighet behÄller sin position frÄn och med 2019. Viktiga samarbetskurser som Àr vÀrda att investera lite tid pÄ Àr att vara en effektiv teammedlem, Shane Snow pÄ Dream Teams och Teamwork Foundations.

4. AnpassningsförmÄga Àr en högt ansedd fÀrdighet i ett stÀndigt förÀnderligt affÀrslandskap. FörmÄgan att anamma förÀndring med en positiv attityd och upprÀtthÄlla professionalism i högspÀnningssituationer Àr högt uppskattad. För att förbÀttra anpassningsförmÄgan finns det olika kurser som Àr vÀrda att övervÀga, inklusive hantera stress för positiv förÀndring, utveckla anpassningsförmÄga som chef och hitta din tidshanteringsstil.

5. KÀnslomÀssig intelligens Àr ny för 2020. Den involverar förmÄgan att uppfatta, utvÀrdera och svara pÄ dina kÀnslor och andras kÀnslor. KÀnslomÀssig intelligens Àr avgörande för chefer och handlar om att odla empati och mÀnsklig förstÄelse. Att utveckla din emotionella intelligens, sociala framgÄngar pÄ jobbet och att pÄverka andra Àr nÄgra av de tillgÀngliga gratiskurserna frÄn LinkedIn Learning.

Topp 3 motivatorer att lÀra sig
(Bildkredit: LinkedIn Learning)

Fem hÄrda kunskapsföretag behöver mest 2020

HÄrda fÀrdigheter Àr lÀttare att kvantifiera och mindre otydliga Àn mjuka fÀrdigheter. De kan förvÀrvas genom utbildning och övning genom kurser och certifieringar.

“För hĂ„rda fĂ€rdigheter var blockchain överraskningen 2020 och tog topplaceringen. Företagen inser att blockchain inte bara Ă€r för Bitcoin lĂ€ngre. Vi ser redan ökningen av medvetenhet och intresse för talang med blockchain-fĂ€rdigheter sĂ„ att företag kan bĂ€ttre förstĂ„r dessa bredare applikationer, men det finns fĂ„ individer med dessa fĂ€rdigheter i förhĂ„llande till efterfrĂ„gan, sĂ€ger Pate. För 2020 behöver de fem ledande företagen med hĂ„rd kompetens mest enligt LinkedIn Learning:

1. Blockchain erbjuder ett innovativt sÀtt att lagra, validera, auktorisera och sÀkert flytta data över internet. Att kÀnna dig runt Àr en mycket eftertraktad fÀrdighet som olika företag nu behöver. Medan det hÀrstammade för ett decennium sedan som ett sÀtt att lagra och flytta kryptovaluta, kan blockchain tillÀmpas pÄ alla former av data. Kurser frÄn LinkedIn Learning som syftar till att förbÀttra blockchain-referenser inkluderar Blockchain Basics, Blockchain: Beyond the Basics och Blockchain: Learning Solidity, som alla Àr gratis för januari 2020.

2. Cloud computing var den frĂ€msta hĂ„rda skickligheten 2019 och har sjunkit till nummer tvĂ„. ÄndĂ„ finns det mycket vĂ€rde kopplat till molntjĂ€nster, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att Google Certified Professional Cloud Architect Certification Ă€r den högst betalande IT-certifieringen för 2019. Kurser som kan hjĂ€lpa till att stĂ€rka din molnexpertis inkluderar Learning Cloud Computing: Core Concepts, Azure Administration Essential Utbildning och utveckling av molnintegrerad med Node.js, Docker och Kubernetes.

3. Analytisk resonemang kan tillÀmpas för att ge mening ur alla de uppgifter som företag har idag. AnvÀnda analytics- och Business Intelligence (BI) -verktyg för att skapa anvÀndbara instrumentpaneler och förstÄ data. NÄgra kostnadsfria analytiska resonemangskurser frÄn LinkedIn Learning inkluderar Strategic Thinking, Learning Data Analytics och Power BI Top Skills.

4. Artificiell intelligens (AI) har tappat en plats sedan 2019 men det Àr fortfarande ett av de hetaste segmenten inom IT idag. AI kan vara transformativ; den förgrenar sig i olika segment som maskininlÀrning (ML) och bearbetning av naturligt sprÄk som kan effektivisera olika processer och förbÀttra företag. NÄgra anvÀndbara kurser att ta inkluderar Artificiell intelligensstiftelser: Machine Learning, Big Data in the Age of AI och Introducing AI to Your Organization.

5. AnvÀndarupplevelse / design Àr en av de okÀnda fÀrdigheterna i affÀrer men det Àr fortfarande en kritisk komponent som kan tillÀmpas pÄ de flesta aspekter av ett företag. AnvÀndarupplevelse (UX) gör produkter, tjÀnster och upplevelser mer intuitiva och engagerande. Det ger system effektivitet samtidigt som man bygger UX-enheter och branding som kunderna tycker om att interagera med. Viktiga kurser att övervÀga för UX-design inkluderar Komma igÄng i anvÀndarupplevelse, lÀra sig Adobe XD och interaktionsdesign: programvara och webbdesignmönster.