1 av 3 amerikaner kan inte förklara hur Internet fungerar

1 av 3 amerikaner kan inte förklara hur Internet fungerar

Du anvÀnder antagligen internet varje dag, men förstÄr du det faktiskt?

Why Axis Bug

I en undersökning av 1000 amerikaner som genomfördes förra mÄnaden av HighSpeedInternet.com sa 83 procent av de tillfrÄgade att de visste hur internet fungerar. Men nÀr man ombads att förklara det, kunde bara 66 procent faktiskt.

“NĂ„gra av de mest kreativa svaren vi fick inkluderade:” det gör det bara “,” under oceanerna “,” genom rör “och” genom luftvĂ„gor “,” skrev HighSpeedInternet.com. “Vi ger ett A för anstrĂ€ngning.”

Vi vet det – men för en genomgĂ„ng av internetets ursprung och hur det fungerar, kolla in denna PCMag Encyclopedia-post.

Den utbredda bristen pÄ grundlÀggande internetkunskap slutar inte dÀr. HighSpeedInternet.com fann ocksÄ att 77 procent av mÀnniskorna tror att internet och Internet Àr samma sak, och 43 procent tycker att du kan anvÀnda internet utan modem. PÄ en mer positiv notering visste de flesta respondenter vad IP-adresser och kakor Àr.

Inte överraskande visade emellertid undersökningen ocksÄ att det finns förvirring kring 5G: 33 procent av de svarande sa att de tror att deras nuvarande mobiltelefon anvÀnder nÀsta generations trÄdlösa teknik. I verkligheten Àr 5G-tjÀnsten extremt begrÀnsad just nu, och endast en handfull mobiltelefoner stöder den.

“Alla fyra stora amerikanska operatörer har nu nĂ„gon form av 5G-trĂ„dlöst, Ă€ven om det bara Ă€r begrĂ€nsade utbyggnader i bara nĂ„gra fĂ„ stĂ€der, mestadels med dyra telefoner som inte stöder framtida rikstĂ€ckande 5G-nĂ€tverk”, skrev PCMags ledande mobilanalytiker Sascha Segan i sin 5G förklaring.

5G-förvirringen Ă€r inte förvĂ„nande, med tanke pĂ„ att AT&T tidigare i Ă„r omprövade sin gigabit 4G LTE-tjĂ€nst som “5G Evolution”, vilket fick Sprint att stĂ€mma. Och om du Ă€r pĂ„ AT&T och ser ikonen “5G E” pĂ„ din iPhone eller Android-enhet, lĂ„t dig inte luras: din telefon uppgraderades inte magiskt till 5G och du Ă€r inte ansluten till ett 5G-nĂ€tverk.