1 av 10 amerikaner tror inte att månlandningen verkligen hände

Den här veckan är det femtioårsdagen av Apollo 11-uppdraget; den som landade mänskligheten på månen för första gången, i ett jättesteg. Det är en av mänsklighetens stora framgångar hela tiden. Så det är nedslående utöver ord att se resultaten av en nyligen genomförd 500-personers omröstning, där hela 10 procent av de tillfrågade amerikanerna inte tror att det faktiskt hände. Kom igen, människor. Walter Cronkite ljög inte.

Why Axis Bug

Antalet månlandningsförnekare är upp från 6 procent 1999, enligt en Gallup-undersökning som genomfördes på 30-årsjubileet som SatelliteInternet citerade, som genomförde den aktuella undersökningen. Det är en sorglig trend. Som du kan se i diagrammet, ju yngre personen tillfrågade, desto mer troligt trodde de att månlandningen ägde rum på en Hollywood-ljudscen. Äldre amerikaner – de som är mer benägna att ha sett månlandningen hända live eller åtminstone föräldrar som gjorde det – var mer benägna att tro.

Och gissa vad? Många yngre respondenter var också mer benägna att säga att de trodde att jorden var platt också. Ingen lögn.

Varför tror förnekare att månlandningen är en konspiration mellan regeringen och NASA? Tja, 41 procent säger att flaggan som viftar i månlandningsfilmen är en giveaway. 14 procent sa att du inte kan lämna ett fotavtryck i månstoft.

Konspirationerna sträcker sig till 98 procent av landningsförnekarna som är övertygade om att regeringen spionerar på oss genom teknik (ja, det ger jag dem); 51 procent tycker också att Mars Rover är förfalskad. (Den här historien från History.com debunker de flesta av de vildare konspirationsteorierna.)

Var placerar detta oss i jämförelse med andra “intelligenta” liv där ute? Oavsett anledning är det mycket mer troligt att skeptikerna om vår egen förmåga att sätta människor på månen tror på rymdutlänningar som redan har kommit till jorden. (Och för att vara ärlig är ett stort antal månlandande troende överens.)

Varför axeln -diagram- Vem tror att utomjordingar har besökt

Vill du lägga till månlandningens sorgshög? Lego och The Harris Poll gjorde en undersökning av 3000 i tre länder – USA, Storbritannien och Kina – för att se hur de känner för att gå ut i rymden. Saker har förändrats mycket från de dagar då alla amerikanska barn ville bli astronaut (eller kanske en cowboy). Nu säger bara 11 procent att de vill vara astronaut … men 29 procent säger att de skulle älska att vara en Vlogger eller YouTuber när de växer upp. (På något sätt är det att bli lärare tvåa på deras lista .., troligen för att de tror att de får somrar.)

Säg vad du gillar om Kina – barnen där gillar utrymme så mycket att 56 procent vill vara (rymdnavigatörer). Kanske hjälper det att Kina inte hade ett bemannat rymdprogram förrän 2003.

Läs mer om Lego / Harris-enkäten på Ars Technica.

Relaterade Artiklar

Back to top button